Seindah Cerita: February 2012

|itu lah jodoh|

Bercinta tidak semestinyer akan berakhir dengan perkahwinan…
Adakala nyer bercinta berpuluh tahun akhir nyer ke jinjing pelamin..
ada ketika nyer bercinta berpuluh tahun jugaak tapi putus di perjalanan..
Ada yang tidak bercinta tetapi berakhir dengan perkahwinan tapi bahagia..
Ada jugak yang bercinta tetapi tidak bahagia..
Segalanya adalah jodoh…

|kadang-kadang tu teringin gak|

Morning ...selamat pagi...:)
tetibe jer terpikir benda nie...haha.
Serius la aku ckp aku x reti ngan benda2 nie...
haha~sbb itu la aku x penah nak make up..
haha~stakat pakai bedak ngan lipstik aje lah..

tapi yer lah..Mr.Tunang tuh pun x suke sgt aku make up..
Sbb die x nak muke aku rosak kate nyer...
Hahah..even aku pakai celak pun..
die kate nak jd burung hantu ker...
Hahaha~..kelakar plak aku dgr...

Tapi aku tetap nak belajar gak...
hehe...tapi bukan lah skrg nie...
sbb byk lg benda yg aku nak setel kan...
hehehe...insya'allah pas kwen..:)

|barang hantaran yang terbaru aku beli|

Sebelum nie mmg la niat di ati tu nak try gune BB..
tapi mase nak p beli tuh...
mr.Tunang kate jom kte beli samsung..
Sbb nyer nak beli 2 ketul..
Jalan-punyer jalan...
last2 die berkenan ngan samsung galaxy w nie...
malas nak pk byk...rembat ajer...hahaha...
aku nyer warne hitam...Mr. tunang warne putih...
die minat beno kaler putih tuh..:)Xpela...janji die suke..haha


p/s : ati masih mengharap nak pakai BB..hahaha

|kad kwen tok kawan-kawan sekolah dah siap|

Setakat nie yg aku dah siap kan..
kad kawen untuk kawan-kawan sekolah rendah...
kawan-kawan sekolah menengah..semua lah...
Mereka pun dah bising bler kad nak smpai...hahah~
relax ar dlu...lambat lg smpai nie..hahaha...

paling awal pun pertengah bulan 3...paling lewat akhir bulan 3..hahaha:P
bkn x nak anta awal2..nnt mereka nie terlupa...hehehe..
xpela...biar la mereka tggu yea...:)
nie jer kira2 de dekat 100 keping...:)


|aktiviti ku skrg nie|

Pejam..celik..pejam celik...
aku de 51 hari jer lagi tok ke wedding ku tuh...
huhu..berdebar gak..risau sbb nyer banyak benda yg kena buat kan..
Skrg nie asal balik keje jer..mandi cepat2...
terus tulis name kat kad kawen...
yela...pertengahan bulan 3 nie dah kena edar dah...
paling lewat pun akhir bulan 3 nnt..
nak buat macam mana kan...semua kena buat sendiri..
nak tak nak kena gak buat..
Itu pun klu dah penat sgt..upah anak-anak buah tuh..
hahaha~tapi bab tampal2 jer la...yg tuh boleh la harap...
hehehehe...:)


|hepi anniversary ke 5|

Imbas kembali...last week punyer cter ar nie...
haha~org kate valentine day haram sambut kan..
so,kteorg x sambut pun...
tapi kebetulan sahaje..
Date couple jatuh pada 14 feb.. haha..
lagipun..senang nak ingat..:)

So,kira-kira tahun 2012 nie merupakan tahun yg ke 5..
bercinta..wah!lame gak nie..kan...
klu kwen dah de 2 anak agak nyer...:)

So,tahun ke -5 nie bakal bergelar isteri kepada Mr.Tunang..:)
wah!so...kejutan nyer mase tgh beli barang..
die beri ku bunga...wah!terkejut mak!
yela...5 tahun kwan nie...bukan keta bunga...
batang bunga pun x penah nak kasi ok..
hahaha...ape2 tQ sgt2 k...huhu..

|teringin beno nak makan cekodok|

Malam tadi kan hujan...
tetibe lak tekak nie nak makan benda panas2..
Minum panas2..

Last2 rajin kan jugak diri nie tok wat cekodok..
hahah~buat pun x bawak rase nyer dlm 8 jer...
Ala..wat alas perut aje...
Sbb nyer dlm proses diet lg nie..
So,kena la jaga...huhuhu
haha~cekodok sebelah ok..sebelah lg tuh tergelap ckit..
Sbb terlena tgk cter VanilaCoklat..haha
buat ckit kari ayam...tok makan ngan cekodok tu kan..
bersama air teh o panas...
Huhuhu... layannnn...:)

|55 hari lagi|

fuh!mmg x dijangka secepat itu jodoh ku smpai..
hanya 55 hari saje lg bakal bergelar PUAN..
Oh noo...bagaikan tidak percaya...

Percaya atau tidak...
itu lah realiti nyer kan...
skrg nie pun dah start dah wa persiapan..
Barang-barang hantaran sume dah beli dah..

Bekas pun dah gubah..tinggal nnt nak touch up ngan bunga jer..
teruja pun de gak nie..takut pun ade gak....
Semua perasaan la ade...

|Niat tu ade..tapi tak berkesempatan|

ish..rase nyer dah makin lame x update blog nie...aduh...
Niat tu mmg ade nak update every day...
tapi kdg2 tuh tidak ade kesempatan...
nak cter pun benda dah nak basi kot..hehehe..

lagipun,skrg nie x leh nak upload gambar2 lg kat opis nie..
die dah block!
so,klu nak update...xde gmbr cm x best jer kan...hehe...
Xpela...i will try to update semula blog nie...huhu...:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign