Ragam Manusia

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Sangat setuju..
-LOVE uolls-


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

REVIEW BLOG : MUMMY IDA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat Petang uolls..
Maaf tak sempay lagi nak BW kat blog uolls seperti biasa...
terima kasih sebab sudi mai jenguk blog nie..

Ok..ptg nie nak teruskan review blog winner² nie..
so,kali ini review blog milik..

MUMMY IDA





Background Blog
Boleh di kategori kan coklat  lah ni yeh . warna natural, neutral bumi . Coklat melambangkan seorang yang bertanggungjawab dan mempunyai kesihatan serta fizikal yang baik . Ia merupakan symbol menyenangkan dan kepuasan serta kejujuran . 

Apa Yang Menarik?
Rasanya blog ni lebih kepada business produk shaklee. Bukan itu sahaja,
banyak ilmu dan pengetahuan tentang kesihatan dalam blog nie. So,
memang molek kalau kita nak tahu apa² tips kesihatan..
dan boleh jugak beli produk shaklee di sini =)

And one more thing..
kalau ada sebarang pertanyaan psl produk shaklee atau kesihatan 

boleh add/follow mummy dia  di

Facebook : Nurul Aqidah Azahar
 Instagram: mummyinthehouse 
Twitter: mummysupplement


-LOVE uolls-
      Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

Pinjam Kereta Orang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat Pagi Uolls...
Dah breakfast ke semua nie?
Kalau dah,Alhamdulillah...
Boleh start buat kerja dengan hati yang senang sebab perut dah kenyang..
hihihi..ke mengantuk?

Pernah tak pinjam kereta orang?
Nieyl pernah je tapi pinjam kereta adik beradik je lahh...
kebiasaanya nieyl akan tengok berapa bar yang tinggal..
contohnyer masa kita pinjam ada 4 Bar..
so,bila kita nak pulangkan tu tengok Bar tu tinggal berapa..
kalau tinggal 2 je..mean kena la top up 2 Bar semula..hihihi..

Tapi ada jugak orang jenis tak berapa nak alert benda² mcm nie...
just top up minyak rm10 je..guna bukan main jauh lagi melantak minyak kereta orang..
bila nak pulang ala..rm10 je..hmm..klu boleh elakkan la..
berpada-pada lah kalau nak berbudi tu pun...
minyak bukan nyer rm5 boleh penuh 1 tangki kereta.. =)
Agak² kalau begitu gayanya...orang tu nak bagi kita pinjam lagi tak next time??

Dan ada jugak manusia yang jenis pemurah atau tak berkira...
walaupun dia guna sekejap je..dia akan top up minyak kereta lebih dari yang
dia guna..ha...bagus kan begitu..orang berbudi kita berbahasa =)

Agak² uolls orang yang macam mana??


-LOVE uolls-
      Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

Jagung Manis di mulut

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hmmm...nikmati betul sambil buat kerja..
sambil makan jagung nie..
lemak² manis masin diaaa..
Padahal orang tu jual dah lama kot kat kedai tu..
tapi hari ini baru tergerak hati nak makan..huhu...
sungguh menyelerakan...

Motif gambar di atas nie sebenarnya..
nieyl baru format hp..so,tgh carik² software camera yang mana cun..
yang cantik setanding dgn dslr..huhuhu...
ada ke??

-LOVE uolls-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

REVIEW BLOG : Mizz Seven

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Pagi ini diteruskan review blog winner..
kali ini blog mizz Seven..

website :http://mizzseven.blogspot.com

Background Blog
Kamu sangat lincah dalam hal-hal tertentu saja. Jika kamu berada dilingkungan yang tidak disukai, maka kamu akan menjadi murung. Kamu selalu tampil menarik dan rapi.

Header Blog
Warna hitam, merah putih menjadi pilihan. Simple tapi menarik
dengan tagline tersendiri..bagus²...


Menarik
First time melawat blog ni, terseyum di buatnya bila tengok gambar²
kartun yang menarik, yang menceritakan realiti kehidupan manusia.
Selain tu, blog ni berkongsi berita terkini, semasa dan hiburan sebagai entry blog..
Paling win, blog yang ringan tak perlu nak tunggu loading yang lama..
bagus²...

and last uolls boleh add/follow Mizz Seven di 

 Facebook page: MizzSeven  
 Email : norasyimahS@gmail.com
Instagram :norasyimahsaifullah 



  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

Bodoh Atau Pandai

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


-LOVE uolls-
Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

REVIEW BLOG : Aneng Hitchies

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat malam..
walaupun malam gagah kan diri untuk buat review winner² tersayang..
hopefully you like it.. =)
Ya..winner²...


website :http://abrarnetwork.blogspot.com

Background Blog
Permilihan warna putih adalah orang yang dilahirkan ke dunia dengan sempurna, banyak orang mengagumi kamu kerana sifat angun, sifat idealis dan moral kamu yang teramat tinggi. Tak pernah angkuh, senang menolong siapa saja yang memerlukan bantuan kamu.

Header Blog
wajah cantik berseri-seri bercita-cita menjadi jutawan dunia dan akhirat...
Insya'Allah nieyl doakan..Amin...suka header yang penuh dengan Tagline..

Menarik
Blog yang sangat bagus dr segi penulisan, topik² pun kebanyakkan pasal kesihatan..
Tips² yang sangat bermanfaat pada pembaca..Selain itu, banyak memberi
inspirasi kepada wanita untuk berjaya dalam business..

and last uolls boleh add/follow aneng di 

 Facebook page: aneng hitchies
 Email : aneng.hitchies@gmail.com


-LOVE uolls-
      Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

DIY : props booth #Projekraya2015

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

This time nieyl tak buat sendiri untuk props ni..
tahun lepas buat sendiri..Tapi tahun nie
Minta tlg my biras design kan ikut apa yang nieyl nak laaa..
orang kalau dah memang kreatif..bagi apa pun la..Insya'Allah...
nampak simple kan..tapi memang nak buat simple cmtu...
tidak mengikut tema..sebabnya next year..
Kalau dah tak kerja kat sini..
atleast benda nie boleh guna banyak kali kan...=)






Gunting..tampal...gunting..tampal..
nieyl buat ngan kakak² opis nie sebab rushing time tu nak cepat...
Tak boleh buat sorang²...buang masa...
So,andai kata sesiapa nak design ni untuk props tema hari raya tahun depan..
boleh emel okey...=)

-LOVE uolls-
 Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

REVIEW BLOG : Yanie Yusuf

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat Petang Uolls..
Sebelum lunch tadi dah umum the winner kan..
so,ayuh la nieyl review blog mereka² yang terpilih itu..
Semoga depan review ini..sedikit sebanyak membantu..
menambah kenalan dan follower masing²..



Background Blog
Permilihan warna putih  adalah orang yang dilahirkan ke dunia dengan sempurna, banyak orang mengagumi kamu kerana sifat angun, sifat idealis dan moral kamu yang teramat tinggi. Tak pernah angkuh, senang menolong siapa saja yang memerlukan bantuan kamu. 

Gambar Background
Cantik kombinasi warna biru berlatar belakangkan warna putih..
Sangat naik warna tu..sempoi bersama gitar..suka²...


Apa Yang Menarik?
Ada byk slot yang dikongsikan
Travel..Review Filem..FooD..Holiday..Fashion dan lain²..

And one more thing..
Anything inquiries, Sponsored, Review, Advertisement boleh
terus email kat yanie nie di yanieyusuf05@yahoo.com 


and last uolls boleh add/follow yanie di

Facebook page: yanieyusuf05
 Instagram: Yanieyusuf 
Twitter: Hayaniyusuf


-LOVE uolls-
      Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

Senarai Pemenang Segmen U Follow I Follow

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

http://www.yanieyusuf.com

http://abrarnetwork.blogspot.com

http://mizzseven.blogspot.com

www.shuhaidakabdy.com

http://mummysupplementshop.blogspot.com


Kalau ikutkan hanya 5 sahaja pemenang..
tapi nieyl tambah lagi 5 orang...Tahniah!


http://officalmissyana.blogspot.com

http://www.aimisyahirah.com

http://bungakayangan.blogspot.com

http://www.sayidahnapisah.com

http://www.syahidahfadilah.com

Tahniah uolls..
yang tidak berjaya..tak apa...InsyaÁllah nanti join next segmen okey..
Untuk yang menang..nantikan entry special untu setiap winner okey...
Teruskan menulis..dan berkongsi ilmu bersama...

-LOVE uolls-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

Good, Close and True Friends

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


-LOVE uolls-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

Dia..kebahagiaan ku..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sedikit perkongsian di petang isnin...
Moga kita boleh memahami dan merenung maksud setiap ayat di bawah ini..

-LOVE uolls-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

GIVEAWAY VOUCHER EMEL MELINDA LOOI

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Join klik banner

Hadiah untuk Giveaway ini adalah

 1 x Voucher RM50 dari Emel Melinda Looi &  Wang Tunai RM20 + Product from Crabtree and Evelyn
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

Senarai Peserta U Follow I Follow

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Haiiii uolls...
okey ni nak update kat uolls..
senarai peserta untuk segmen U follow I Follow...
Semak penyertaan masing² okey...

Sambil² tu boleh la follow sesama sendiri dulu okey..

  1. http://ceritaejoy.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  2. http://www.syahidahfadilah.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  3. http://www.nurfuzie.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  4. http://rianalittlecuties.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  5. http://bungakayangan.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  6. http://mizzseven.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  7. http://www.yanieyusuf.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  8. http://officalmissyana.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  9. http://izatie91.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  10. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  11. http://www.sayidahnapisah.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  12. http://www.aeinnamusa.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  13. http://ruangmiss.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  14. http://www.aimisyahirah.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  15. http://www.akifimtiyaz.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  16. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  17. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  18. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  19. http://www.azhafizah.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  20. http://thezafirahnazri.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  21. http://juraidahrahman.blogspot.com/2015/08/segmen-u-follow-i-follow.html
  22. http://www.dorsettpink.blogspot.com/
  23. http://merepekk.blogspot.com
  24. www.shuhaidakabdy.com
  25. http://notachentamummy.blogspot.com/
  26. http://inikisahaku-hairani.blogspot.com/
  27. http://abrarnetwork.blogspot.com/

-LOVE uolls-
Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png
Continue Reading…

DIY Sampul Raya #projekraya2015

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

hai uolls..bila otak dah membeku memikir hal kerja..
Take break 5 minit..untuk relaxkan fikiran daripada berfikir...
Nak share kerja last minit masa projek raya lepas...
group deko nak sampul raya tema KUNING,HITAM, PUTIH..
kalau sampul kuning tu ada je..maybank punya kan..
kalau putih ngan hitam tu mana lak nak cilok kan..
Ada up picture nie kat IG..ini lah projek nyer...
 Berserah n draw kat PS...untuk pertama kalinya okey...
 Print n cut..gam...
 Tadaaa...cantik tak?hihihi
Ini lah hasil untuk pertama kalinya...
Boleh pulak kakak² opis nie nak order untuk raya tahun depan..
huhuhu...idak la kot..sebab untuk diri sendiri pun beli ngan my biras...
sebab memang bisnes sampul raya every years =)

kalau untuk diri sendiri okeylah kot..
tapi x tau laaa...tetiba tahun depan cakap lain pulak kan..hihihi...

Sebenarnya kan..setiap yang berlaku itu ada hikmahnya...
contohnya..start masuk kerja,tidak pernah tahu apa itu photoshop..
tapi selalu membaca..tgk toturial..belajar dari situ..
lama kelamaan,apa sahaja kita boleh buat..yang peting,kena belajar..
dah pandai pun..kena terus belajar..

Sama jugak dengan Amalan kita..
tanggungjawab kita sebagai hamba Allah..
setiap hari kita kena usaha untuk dekat dengan-NYA.. =)

Ok uolls...
nanti kita sembang lagiii...


-LOVE uolls-

#Youareresponsibleforwhatyousay 
#OneSmileCanChangeTheWorld

 
Continue Reading…

Morning uolls...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Morning uollsss...
Adik²...kakak²..abg²...
semoga hari ini ceria² okey...
tak mo monday blues okey....

Jangan lupa breakfast dlu sebelum mulakan kerja...
kasi bertenaga.."minum milo anda jadi sihat dan kuat"

Pada yang berpuasa hari isnin..
selamat berpuasa...=)

Okey nak p breakfast sat...


=LOVE uolls-


 
Continue Reading…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...