Seindah Cerita: June 2014

koktail Buah-Buahan

salam..
hari ini tekak macam nak makan koktail buah-buahan..
mcm kat bawah nie...peh!sejuk2..lemak2..sedapp..haha~
nampak mewah kan..mcm2 buah ada...
huhu~dugaan di bulan puasa..
melihat gambar2 makanan..hahaha~
tengok aje...jgn nak lebih2 feeling yea...
PUASA!

seindahcerita: ptg nie nak terjah tesco,beli barang keperluan..




Diari Ramadhan

Salam..
Syukur Alhamdulillah...hari ini masuk hari ke-2 ramadhan..
so far masih full..hihi~

Ramadhan kali ini merupakan tahun ke-3 berpuasa..
berbuka berdua..biasa la klu berdua tuh menu nyer simple2 aje...
Tak nak membazir sgt..

First day sahur tuh nieyl x masak pun..
sbb pas terawih sabtu mlm..
nieyl terus hantar mak g PJ..
Umah kakak..sbb mak nak puasa kat sana..
jd,dah alang2 tuh tdur sane 1 mlm..
pas sahur tu terus balik umah..

Kebetulan berbuka pun nieyl x masak jugak..
Sbb mak mertua soh buka same2 kat umah mak..

Pagi tadi baru berkesempatan nak memasak tok sahur...
simple aje masak pagi..
janji kenyang..hehe~

seindahcerita: menu buka puasa masih tidak di fikirkan lagi..

Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida




Kalau nak bercerita pasal pengalaman berblogging dengan nuffnang nie..
ada sedih..ada happy jugak la.
Nieyl mula berjinak dalam blog nie sekitar 2009..
Lepas tuh terus terjah website nuffnang.
Belajar macam mana tampal iklan dalam blog..

beberapa tahun berblogging tak pernah lagung dapat CPUV dr nuffnang..
sedih la kan sebab tengok orang lain blogging sampai beratus-ratus..
beribu pun ada..hampir putus harap nak teruskan berblogging..

Kalau tak silap tahun 2014 nie lah baru melekat satu persatu CPUV kat blog nieyl..
jadi skrg lebih bersemangat untuk meneruskan berblogging..

Dengan adanya nuffnang nie..lebih bersemangat berblogging =)

Oklah itu saja yg nieyl boleh share pasal nuffnang dlm hidup ini..


Baiknya hati mu Nuffnang :P

Salam..
tetiba nieyl rasa sangat bahagia...
cehwwaaahhh! terima kasih Nuffnang
Bulan nie nuffnang sgt baik dgn blog nieyl..
Die bagi lagi BE yang ke-3..
Semoga ia kekal lama...
Permulaan yang baik dan berakhirlah dengan WOW jugak yea..:P

seindahcerita: selama 6 tahun menulis..tahun 2014 memberi lebih semangat!

Salam Ramadhan Al Mubarak

Salam..
Selamat petang semua kawan2..
kakak2..abg2..adik2...
Ramadhan yang kita rindu bakal tiba lagi 2 hari...
Rasa tak sabar kan..
Sebelum tuh..nieyl nak mohon maaf..
klu-klu sepanjang bergelar blogger yg tak berapa nak org kenal nie..
ada tersalah taip..tersalah tulis..sehingga menyakitkan ati atau
terasa hari..nieyl mohon maaf..semoga ikatan persahabatan ini..
akan berterusan sampai bler2 walaupun di alam maya..


Sebelum itu nieyl nak kongsikan beberapa.
kesilapan yang kerap kita lakukan di dalam bulan ramadhan..
Semoga ianya mengajar kite lebih berhati-hati
biler menunaikan tanggungjawab di bulan puasa..

seindahcerita: semoga hari pertama puasa di hari ahad nanti..
berjalan dengan lancar..:)

Pizza Pasar malam

Salam..
Selamat pagi jumaat semua..
Smalam balik2 keje jer..biasa badan penat sgt...
mandi2 terus Zzzzz..

Tidur pun tak lama mane pun dlm 15minit cmtu je..
Sbb nyer ada org kacau..Menci tau...
bukan kacau ape...die beli benda yg kita suka...huhu~
baunya..aduhai..tergoda terus bangun dr tdooo...:)

Tadaaa..smlm khamis ada pasar khamis kat area tempat nieyl tu..
Balik tuh en.husband beli kan pizza pasar malam..
Memula nmpk menarik...Rasa time tuh x tau lagi..
tapi skali makan..peh!!mcm pizza hut pun ada..
tapi lembut gler...sedap laaa...

1 keping jatuh dlm 2.30 cmtuh..
nieyl nyer makan 2 keping...
en.husband 2 keping...huhu~
smlm nieyl makan mushroom Cheese..sedappp..

seindahcerita: kadang2 nak jugak rasa buat sendiri..:P

Rezeki lagi tahun ini..Amin...

Salam..
Semalam naik keje..
Ada perhimpunan bulanan pastu ada sambutan ckit..
sempena persaraan  bos nieyl..

Doorgift special smlm...
tadaaa...
Cantik tak?
pelbagai warna untuk hari raya
Nampak tak yang besar tu?dalam kotak tuh?
hihi~smlm nieyl dapat lucky draw..
Hadiah 6 utama..Jarang dapat lucky draw nie....
no nieyl smlm 188.

biler dah bersuka ria tuh..time tu minum petang..
n special jugak menu nyer...peh!mmg boleh dikatakan perhimpunan paling havoc ar..
Pencuci mulut yg sgt sedap..
Mase nak balik tuh dapat belonnnnn...huhu~
wah!siap ade belon lagi tuh...bukan men lagi..
Siapa la sponsor nie..hehe~

seindahcerita: klu boleh setiap bulan nak mcnie leh x?hehe

u Mobile Prepaid Free Meal

Salam..
Alhamdulillah..rezeki pagi khamis...
1 lagi BE melekat..menari2 di Blog nie..

Tq nuffnang..
kalau boleh biar la lame2 ckit yea...:)

seindahcerita: smlm dapat hadiah 1 kotak..huhu~

BE kembali walaupun singgah kejap :P

Salam..
hari saje je la bukak nuffnang..
Sbb rasa mcm dah lame je xde BE nie..haha~
Alhamdulillah..ade 1 melekat..
Tapi tau la bape lame..

ha..klu nampak tuh...klik2 la yea..hihi~

Perginya insan yang ku sayang

Salam semua...
2 hari tidak menulis entry..
Ini kerana pada ari isnin selepas pulang dr umah..
Dapat panggilan dr en.husband..
wan meninggal dunia (nenek belah en.husband)
ia lebih terasa kerana wan yang menjaga en.husband dr kecik..

Wan yang membesarkan en.husband sehingga la kami berkahwin..
Orang pertama yang en.husband bawak nieyl jumpa adalah wan..
wan nie dah mcm ibu kepada en.husband..

Ya Allah..Engkau tempatkan lah wan bersama orang2 yang beriman..
Semoga wan tenang di sana..
Al - Fatihah..

Keluarga Bahagia Ashraf Muslim

Salam..
Syukur Alhamdulillah..alangkah bahagia nyer hati ini..
melihat kebahagiaan mereka..
Semoga ianya berkekalan hingga ke Jannah..
Amin...





































Majlis Aqiqah Sarah Ashraf Muslim By THEPHOTOLICIOUS

seindahcerita: suka warna biru pink :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign