Kembali baking kek

Salam..

Alhamdulillah..pagi ni hujan rintik-rintik..
tak lebat...area tempat lain macam mana?
kalau ikut perkembangan semalam..
pekan kajang dah banjir kan...
Cuaca kini tak menentu..
jaga kesihatan yea..

Oklah weekend lepas..
Tak plan pun sebenarnya nak baking kek..
tengah2 tgk fb..
tetiba terlintas nak buat kek..
terus ke dapur..Baking..

Barang2 baking sume nieyl dah sediakan 1 tong kat dapur tuh..
So,bler angin nak baking tiba..
Tak yah nak g kedai beli barang2 lagi...
baking nie kena ada mood..
klu tak..hampeh...

Kali ini nieyl buat kek minyak..
die mcm ala marble jugak...
ini first time buat hari sabtu..
yang nie second time buat tok bagi mak mertua ngan kawan2..
Smlm bawak 2 bekas..
tok bagi rasa kat kawan2 yg rapat..
Dapat la rasa kek yg x seberapa nie...:)

Ha..ok lah..
cter pasal makan je pepagi nie..
Kepada adik2..anak2 yg amek exam upsr hari ini..
good luck..

seindahcerita: 5S top 5..hari ini penilaian ke-2..
Continue Reading…

western food di rumah

Salam..
Selamat Pagi isnin..
Apa khabar semua?
Sihat..sihat semua ye..Amin..
Alhamdulillah..

Actually gambar da lame terperap kat camera dslr..
arini baru sempat nak up kat blog..

Bila dah gaji, ada lebih sikit rezeki tuh..
Mula perut nak makan itu..makan ini kan..
So,bulan lepas en.husband belanja beli bahan2..
Tapi semua beli dah siap perap yea...
Sbb balik je terus bakar..hihi~
senang..jimat masa..



Uolls tengok je tau gambar nie..
jangan meleleh air liur tu yea..
hihi

seindahcerita: cuti aritu buat kek..
Continue Reading…

Aduhai..kena perli..

Salam..
Selamat Pagi semua...
Alhamdulillah...pagi jumaat dimulakan dengan majlis tahlil dan Yasin..
semoga diberkati Allah swt..

Pagi nak share..
nieyl nie mmg suke gler2 beli barang on9..
sampai en.husband bising la...
so,disebabkan tak nak kena marah...
setiap lagi beli barang..
kena sorok dlu..haha~

Tapi tu lah kelalaian sendiri jugak..
Akhirnyer terbongkar..haha..
aritu,dah lame la  de beli perfume dior on9..
so,xnak la ckp ngan en.husband..
jadi,sorong la kat belakang frame belakang meja cermin make up..

Skali pagi tapi terkantoi pulak...
en.husband perli mcnie..
"hai..cantik perfume"
haha..

hanya mampu tersengeh aje la..
Setiap kali dia tanya biler beli..haha..
Sampai skrg tak jawab..:P


seindahcerita: arini lunch duduk opis sahaje..
Continue Reading…

Doa Untuk mendapatkan zuriat

Salam..
Selamat hari khamis semua..
Pagi nie lewat ke opis...
Salah sendiri...
Terlewat bangun pagi...hihi..

Pagi2 nie ternampak member share doa nie..
untuk kawan2 dia yang masih belum ada rezeki..
bergelar mak, ibu,umi,mummy,mama,bonda..

Nieyl share kat sini untuk semua..
Termasuk untuk diri ini sendiri..
Usaha, tawakal dan berserah...

seindahcerita: nieki bunting kot.. pacy skrg tgh flu...
Continue Reading…

Bila fridge magnet sudah banyak

Salam...
Selamat Pagi..
Arini ini terlebih semangat pergi keje..
kenapa..sbb puas tidur malam tadi...
cukup 8 jam..hahaha..

Oh ye...rumah uolls banyak x fridge magnet??
Uolls letak kat mana ek?
Sbb nyer kat pintu peti ais dah penuh...
So,nieyl nak alih kan la...
lagipun byk dah jatuh..pecah..
sbb nyer terlalu rendah..
budak2 dtg umah main...

So,tgh serve-serve tempat letak fridge magnet nie..
Tertarik lak bler tgk orang buat tempat letak fridge magnet nie..
kata nyer kos tak sampai rm6.00 wah???



kata nya hanya memerlukan zink dgn frame gambar yg x digunakan lagi..



Tetibe nieyl rasa teruja pulak nak minta en.husband buatkan..
yela..nampak lagi kemas nant kan...

seindahcerita: bos cuti 3 hari...
Continue Reading…

Tak tahu nak pilih yang mana

Salam..
Selamat pagi...
pagi nie mengantok ckit sbb nyer mlm tdi tdo agak lewat jugak..
dekat pukul 1 baru lena di atas katil..
buat ape??
hihi~tgk cter korea..( bertuah betul)
tulah satu kelemahan diri ini..
kalau dah tgk 1 episode..
maka nyer klu bleh 1 hari nak abiskan..haha~
tapi mmg x mungkin la kan..paling cepat pun 3 ari baru abis..

cter ape?hihi~nanti la nieyl cter..
skrg nie tengah pikir..
corak yg mane rasa nyer yg cantik?





Kawan nieyl yg jual nie...
kata nyer corak batik nie lukisan tangan..
jadi, ada deposit tempahan rm100..
biler dah siap..baru byr lagi rm100..

ok ker ek?
sbb x biasa beli kain yg mahal2 wat baju..
Melainkan beli siap..hihi~itupun bukan duit sendiri..
hahaha~(..nampak x kedekut nya..)

Uolls tolong bagi cadangan..
Thanks yea..

seindahcerita: walaupun drama tapi blh buat air mataku mengalir..
Continue Reading…

Photoshoot Si Comel

Salam..
Selamat Pagi Semua..
Apa khabar?
Arini bermula kembali rutin menghantar anak2 ke sekolah...
bangan pagi2 buat bekpes tok anak2 bawak bekal ke sekolah...
Seminggu rehat dah abis..

Pagi isnin nie nak share.
Gambar2 photoshoot anak2 kucing anak ipar nieyl..
asben die mmg suka kucing..
dia photographer so, that why ler gambar nyer cantik2..
Ciut pulak tengok..
kecik ler la..klu besar mcm nieki ngan pacy..
tak tahu la..xleh dok diam..








Semoga pagi isnin lebih bersemangat..:)

seindahcerita: merancang percutian..
Continue Reading…

Istimewa wanita menangis

Salam Jumaat..
Alhamdulillah..Bernyawa..bernafas...
Terima kasih Ya Allah..

Tetiba pagi nie kan..
Terfikir..berapa byk la air mata kita..
dan kenapa orang perempuan sgt mudah mengalirkan air mata..

Dan ini jawapan untuk soalan yg menjadi tanda tanya pagi tadi..

Syukur Alhamdulillah...
Sgt berbangga di lahirkan sebagai seorang wanita..

seindahcerita: hargailah kaum wanita..
Continue Reading…

B.U.N.G.A

Salam..
Selamat Pagi..
arini pun baju tak ade motif batik yea..
theme polkadot pink kuning..
arini sudah khamis..
esok jumaat..
Lusa cuti kembali..banyak syokk ooo.. :P

Sejak2 kena jadi PA Khas nie..
Dah duduk bilik berasingan ngan org..
biasa la klu leh bilik nak wangi..
nak cantik..hihi~

Yela..kdg2 orang nak dtg jumpa bos..
Dok kat ruang menunggu nie..
so, bila bau aromaterapi nie..
relax sikit minda kan...
(next time nieyl update aromaterapi pulak)

Kali nie beli pasu ngan bunga..
nampak la berseri ckit atas meja ku ini..
tak ade lah kosong sgt kan..
Memula plan nak tetak pokok hidup..
biler pikir kerajinan nak menyiram tuh...
tukar fikiran...bler yg mati sudah..senang...hihihi



Ini perkara biasa lah, atas meja wajib ada kalender..
Sebab senang nak tengok cuti umum..
haha..selain memudahkan urusan harian yang melibatkan jadual bos ku...
kalender nieyl tahun nie bermotifkan kereta-kereta spot yang mewah..
walaupun tak dapat milikinya..sekali pandang dapat la berangan kejap...:P

Benda free kan siapa tak nak memang rugi ar...
berangan, angan-angan tu free je..:P

Oklah nanti kita sembang lagi..

seindahcerita: Budak Af yg tersingkir last week tuh dok dekat ngan umah MIL.


Continue Reading…

Selamat Datang Ahli Baru

Salam..
hye semua...
bagi mereka yang dah lama follow blog nieyl nie..
Die tahu laaa...

Sebelum nie nieyl ada bela seekor kucing parsi..
Nama die NIEKI..warna oren..
Still ada lagi dalam jagaan..
Semakin gemok..hihi~
tapi gambar dia susah sgt nak amek..Pemalu..haha..

Ok hari ini nak kenalkan ahli keluarga yang baru..
Nama dia PATCY..
sekarang nie NIEKI dah ada teman hidup...
Alhamdulillah...NIEKI tidak lagi keseorangan...:)


Semoga NIEKI ngan PATCY hidup bahagia..
Cewahh!

seindahcerita: Perut nieki dah mcm besar..tapi x sure die gemok atau bunting..hihi~

Continue Reading…

Apam Polkadot katanya

Salam...
Selamat Pagi Rabu..
Wah!betapa liat nyer la nak bangun pagi arini..
huhu~cuti 4 ari...nikmat nya....
jangan jeles yea...

Oklah pepagi nie nak share 1 kerajinan di ari cuti..
rajin la sangat kan...

Oklah nie la apam polkadot yg belum di kukus..
Kalau nak tahu nie first time buat nie...haha..
teruja pun ada...
ha..nie la hasilnya...
tak de la comel mane pun..
Tak ade seni btl..haha~
tapi tak apa..masuk perut jugak...
Byk gak dlm dlm 1 bancuhan tuh..
nieyl edar rumah ke rumah (rumah kakak ngan abg)
mane2 yg ade anak tuh kan..
suka la dieorg makan...
Oh ye..dlm tuh nieyl letak jem strawberry..
Sedap...hihi~

Sempat jugak bagi pada MIL ngan FIL..
byk jugak mereka makan...hihi~katanya sedap..
pastu terplan pulak biler adik asben kawen bulan 12 nanti..
pakat nak buat..hihi~dalam 500 - 1000pcs..WOW!

seindahcerita: bila buat sesuatu tu,org suka hilang semua penat..:)
Continue Reading…

Why Monday?

Salam..
Selamat Petang Semua..
Nieyl just nak wish happy weekend..
Mana2 yang pulang ke kampung..
Selamat Pulang ke kampung...

Yang pergi cuti-cuti Malaysia...
Selamat Bercuti..
Musim cuti sekolah kan...:)

Hari ini Jumaat..
nanti sekejap saja masa berlalu dah ari isnin kan..
Arrgghhh...Tak best nya...


But..but...
Next week I love it Monday!!!

hahaha..sebab apa?
sebab nieyl CUTI.. :P
Dah lama rasanya tak minta cuti...
last time raya..
wah!berjimbara laaaa...$$$$

Oklah...bye2 uolsss...
happy weekend k..
Jumpa nanti ari rabu...:)

seindahcerita: plan nak g kaison,romantika..:)


Continue Reading…

SEGMEN BEN ASHAARI : AKU , SEORANG BLOGGER !

(Untuk Join Sila Klik Banner)

  1. Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini

    Secara jujurnya semasa start berblogging nie, tidak pernah fikir yang akan ada orang lain yang akan baca blog kita. Sebab itu lah isi kandungan blog banyak tentang kisah kehidupan peribadi. Tetapi selepas follower semakin hari semakin ada walaupun tak beribu, baru lah start berkongsi pelbagai info, termasuklah hiburan, resepi, makanan dan lain-lain lagi.
  2. Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagai Backup Plan masa depan ?

    Kelakar pula bila nak tulis jawapan bagi soalan nie, mana tak nya kalau akaun nuffnang tu 3 tahun baru dapat rm10.20 hahaha.Jadinya, tidak pernah terfikir untuk berhenti kerja walaupun / andai kata memperolehi pendapatan yang lumayan dari berblogging nie, tetap dengan kerja hakiki cuma sebagai blogger nie hanya part time la..Sebab suka berblogging.
  3. Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini ?

    Kalau kita tengok, semua orang mampu untuk menjadi blogger cuma kita ini di kategori blogger yang bagaimana adakah ke arah yang positif,atau ke arah yang negatif. Harapannya biarlah pada masa hadapan lahirnya blogger-blogger yang mampu kongsi kan ilmu-ilmu yang bagus, yang baik, yang boleh memberi manfaat pada orang lain. Yang penting setiap penulisan kita itu datang dari sumber yang betul..bukan gosip atau fitnah..

First time join segmen dari blog BEN ASHAARI
Continue Reading…

Senyum Penawar Duka

Salam..
Selamat Pagi Jumaat semua..
Alhamdulillah...
Di pagi jumaat yang indah ini..
Ada ke yang bercuti..
Yela cuti panjangkan..hihi~
cuti sekolah lagi..kot-kot lah ade yang amek kesempatan..
balik ke Kampung halaman...

alahai...comey lak tengok gambar smile nie..hihi~
Oklah nieyl just nak berkongsi ilmu tentang senyum...






Renung-renungkan..
Dan selamat beramal :)

seindahcerita: Setiap perbuatan baik atau buruk..pasti akan dapat balasannya..

Continue Reading…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...