Seindah Cerita: July 2011

|esok gerak kol5 pagi|

Esok adalah ari bersejarah adik bongsu aku..
Sbb esok die akan tamat latihan tentera darat...
So,esok adalah upacara perbarisan pertauliahan DiRaja KTD 2011..
So,aku ngan family aku akan ke sana tok raikan adik aku..

So,malam nanti agak sibuk ckit..sbb kteorg kena siap2 kan barang makanan..
Sbb esok kena gerak pagi..
abg aku cakap,takut esok jalan jem..
Abg aku Sarjan Tentera darat..
sbb berkemungkinan esok lebih dr 5k pengunjung akan dtg..

Wah!rmai tuh...
Ayah aku siap buat ketupat lg..
Sbb adik aku raya tahun nie x leh balik..
Kena duduk KEm..
Ala...ala...cian adik aku..
First time raya x ngan aku...

Dah lah 6 bulan x jumpe..
Nie xtahu la bape lame lg..
Rindu lak aku..hehe..
tp klu jumpe asyik nak gaduh jer..hahaha
Biase la tuh...adik beradik mmg cmtu kan..huhu...
Oklah..doakan aku g ngan selamat tgk adik aku yea..
bye2..jumpe next n3..

|nak BB jgk la|

Dah sebulan hp aku nie buat mslh...
Tertibe jer panas x tentu panas...
Dah tu,betry nyer aku cas 3 jam..
Tp blh juga 1/2 jam jer...
Adeh...hangin jer aku di buat nyer...

Dah tu..dah la x leh nak bertweet lame2..
cpt abis betry..
lah nie..Aku tekad la nak tukar hp..
kali nie nak try pkai BB lak..
Tapi x taw la bler nak beli nyer...


|malunyer aku|

Aduh..aku rase malu gler..
nasib baik lah aku x teranta email td..
klu x..mahu org gelakkan aku..

Ade ke patut aku nak buat email..
nak wat tempahan makanan for meeting bulan depan..hahaha
tgh2 taip tuh..baru igt...bulan depan puasa dah..hahaha..
aduh...kelakar btl la..
mcner la leh terlupe nie..

|first time photoshoot 4 Mohd|

Ahad lepas boring2 kat umah..
Xtaw nak buat ape...
mandi siap2...
amek camera ngan kunci kete..
Start enjin terus g lepak kat putrajaya...
Huhu..

Nie anak buah aku yg ke-18 Mohd Rafiq,11 bulan

Nie first time bawak die amek angin kat taman..huhu

Comey nyer die...i like this smile...
Die nie susah beno nak smile tau...
Gambar nie de lah dekat 4 kali amek..
baru dpt..
Sbb nak bagi die smile...

|MC lagi semalam|

Aduh..nyer..
bulan nie dah 2x Mc nie...
Dugaan demi dugaan aku terima..
Ya Allah..Sesungguhnyer...
Engkau Permudahkan lah urusanku di dunia dan Akhirat...

|Tiket BS|

Selamat petang...
Mate mcm ngantok jer...
Sbb mlm td tdo kol3 pagi...
bangun kol7..

Sakit kepala plak x cukup tdo...
sblm nak tdo nie..
nak cter psl teater yg aku nak p tgk nnt...
tp bkn la skrg nie..
teater nie bulan 11 bru de...

Sbb terlalu excited sgt...
Sudah pun selamat beli tiket..
Nie sume lebih join club aa..
Huhu..so,kami fan club akan dok 1 tempat..
Tok sokong AA..

Wah!banyak syok..
Tiket harge 70 sume club da beli...hehe...

|reality|

|Thinking|

|aku semakin maju|

Aku igt lg..
dlu mase mule2 twitter di perkenalkan..
aku nie pantang ckit..tgk org de myspace..
aku pun buat myspace..

Org pkai friendster..
aku pun buat friendster..
Lps tu,tagged..
aku x lepas peluang...
buat jugak...

Nie skrg nie FB...
meletop mcm gunung berapi..
Aku pun wat gak...
gedik kan?mmg pun...

tp bab twitter nie..
buat dah setahun lepas..
xreti gune..so,biarkan jela..
tweet pun 10 jer..
Follower pun 3..4..

Tetapi..skrg..hahaha..
Tadaaaahhhhh...
de kemajuan x?
hahaha..yg nie stakat kol1.40 pg..
Haha..mgkn akan bertambah...
dr mase ke semasa tuh..

"selamat Maju jaya"

|sgt2 sedih|

sedih la mlm nie..sbb nyer...aku x dpt nak join 1 event nie..
actually nie lah first time aku nak join...
mase mule2 dpt invite..punyer la aku 
tp bler dpt news..event kena tunda belah mlm...
Adeh..terpakse la aku redha...

xpe2..sekurang2 nyer..
Aku de wat gak sumbangan tok beli hadiah..
sekurang2 nyer..de lah name aku kat hadiah tuh kan...hehehe..
event ape?ala.. sbb event tu rahsia...surprice..
nnt aku kasi tau la event ape..
Ape2 pun biar event tu berlaku dlu esok..hehehe.. 

|no time now|

Isnin lepas aku MC..
Sbb x berapa nak sihat...
Ari selasa br aku naik keje...
Wah!senang ati nmpk naik keje...
Senyum smpai ke telinga..hahaha

Sekali..pegawai aku call..
"helloo..mari datang tempat akk sekejap"sekali die bagi aku keje dah
keje nie aku x penah buat pun sebelum nie..

Aku kena wat manual pengguna sistem...
dr ari selasa smpai lah td..
hahaha..x siap2...
Aku duduk wat benda tuh 6jam tanpa bangun..
aduh..sakit gler punggung aku duduk..

Siap aku bersila lagi atas kerusi..
dah mcm2 gaya dah..
nasib baik lah jiran aku tu xde arini..
klu x..mmg aku kena gelak jer la..

So,now i want say
:
:

|virus|

selamat malam sume...
wah..nie rata2 org p tgk bola la nie..
klu xde stadium..kat umah pasti nyer..
Aku x minat bola..so,x tgk..huhuhu..
Esok dgr org cter..

Sejak2 de serangan penyamun kat website2 kerajaan..
Eee...virus skrg nie bersepah2..
Nie dok serang PC kesayangan aku nie..
Aritu serang notebook aku...
Korang nak tahu,skrg nie..
Adeh..klu aku bukak internet ke..
nak bukak dokumen pun...
YA Allah...dekat 1 jam..
Die punyer heng tu..eee..
Rase nakjer..
Sabar jer la aku..
Virus nie degil la...
Die x leh nak delete..
hanye de 1 jer cara nyer..
Kena format balik sume..aduh...

Beeeeeeennnnncccccciiiiiii....

|Floria 2011|

Morning..
Pagi nie nak update psl aku sempat g pesta floria nie..
Dah nak abis br terhengeh2 nak g...
Jumpe lah gak bunga2 yg dah nak layu tuh...
Hehehe...
Aku g ari sabtu dlm kol1 cmtu la...

Best lah gak g sane...
mcm kat ladang bunga btl...
Cuaca aritu xde la panas sgt...mcm redup2 jer...
Time aku g tu..ramai jgk la..
tp x sesak la sgt..

Jom layan beberapa keping gambar..
byk gambar..tp xleh nak upload sume...
Layan mane yg de jer yeh..hehehe...
Nmpk mcm bunga plastik jer kan...nie real punyer ok...fresh flower..
Mule2 aku igt cili plastik mcm kat umah aku tu..
Sekali pegang...mak ai...cili betul la...

saje jer amek gmbr cmni..sbb nak wat wallpaper kat pc..
byk bunga yg aku x taw..hahaha..xpernah jumpe pun ade..hahaha
Bunga warna nie aku suke..sbb aku suke pink..
ala..ala...cian nyer..dah nak layu dah...tgk kelopak die..
bunga nie pun da nak hampir2 layu...
hahaha...pelik x?tetibe jer de warna biru...aku amek pun sbb aku rase pelik..
Sekali aku angkat...hahaha...uper nyer org lepak bunga tu kat ctu jer...hahaha
tertipu sudah aku...
Ha..nie bunga yg mak aku paling suke...
sampai umah aku melambak bunga orkid..
macam2 jenis dah...
Cube teka bungan ape kah itu?

lps aku tgk bunga2 nie...
plan nak g makan pizza hut..
last2..makan kat tapak pesta tu gak..
Huhu..aku balik umah dalam kol4.50 cmtu lah...
ok..jumpe d next n3..
~deep deep~

|twitter n Fb|


aduh...sejak2 terlibat ngan fan club artis popular nie..
Aku pun semakin bz melayan fb ngan twitter..
Sbb fanclub nie bru jer ditubuhkan..
Sgt2 aktif...

kat Opis Fb twitter..
kat umah pun same...
Hahaha...adeh..
mmg btl2 Fever...

|tergendala lg|


tergendala lg lah...
br igt nak update n3 byk arini..
tp bos kasi keje byk gler..
mmg xde ruang tok lari huhu..
Smpai 4.30 lah ngadap keje nie..
Huhu

|Kemas mengemas|

Morning..
Dah lama rase nyer aku x update...
bkn sengaja xnak update..
mase tu xde..lg2 skrg nie pc kat umah aku kena serang virus..
Aku tension aku..

xpela..pagi2 nie xmo lah pk mslh2 tu..
nak hepi2 jer arini..
hehehe..
target arini nak update seberapa byk n3..
sbb byk cter yg dah terpendam nak share kat cnie..
layannn...

|mane la mak aku x bising|


Mane la mak aku tu x bising..
Tgk lah..beg aku tuh..
beli jer...
Bkan aku pkai pun..

Ini separuh jer..
Yg lain aku dah sedekah kat org..
Sbb x sggup la simpan byk2 nie..
Adeh..xde ruang dah...

|Pelik lah aku nie|

Mane la aku x pelik..
walaupun aku tahu itu aku nyer...
Adeh..
Yela..baru sehari..
bakul kain aku dah penuh...

Ish..padahal..
Shari jer kot..
gler banyak baju aku gune...

|Kawan ku dah semakin pulih|

Alhamdulillah...
Aku dpt tahu...kwn aku yg kemalangan aritu...
Dah boleh bercakap ckit2..
Dah mampu berjalan ckit2...
Amin...


Suke nyer aku dgr...
Aku pun dah 2 minggu x g tgk die...
Hye...bler la aku berkesempatan lg nak ke sane nie..
Xsabar rase nyer nak jumpe ngan die...

|jemputan ke majlis Farah AF2|


Hahaha...kelakar lak aku tgk kartun nie...
Baru dpt jemputan ke majlis Farah...
Wah!masih2 dok pk nak pakai baju ape...
Sebab pakaian nyer adalah Smart Casual..
Adeh...

|Kelakar pun ade|


Best nyer...naik buai...org tolak..
best jd kanak2...hihi..
Dah besar cmnie..
lg berat..kena tolak sndr la jawab nyer..hehehe...

Aku biase klu de cter baru2 yg da download..
Aku suke letak tajuk filem kat Fb aku...
Mcner?
|nur kasih the movie|
aku x ckp pun aku de cter tu ke x..

Ape lg..rmai yg komen nak cter yg aku letak tajuk kat fb tuh..
Hahaha..bagus la dieorg nie..
Xyah ckp..dah tahu dah yer..
bgs2..
Siap de ckp lg..klu niaga da kaye..
haha..ish xde la smpai cmtu...
aku x suke wat cmtu ok..
nie suke2 jer..=)

|Pertama kali dlm hidup|

kejadian nie berlaku pada ari ahad..
10/7/2011 jam 10.30
Mase tu,bru lepas sarapan..
n aku kuar nak g pekan..
beli alas meja tok mak aku..

Mase on the way kat kg aku tu..
Aku ngan anak buah aku (20thn)..
aku ternampak 2 ekor anak anjing yg sgt la comel..
1 tu kering...leh berjalan..
Tp yg 1 lg tuh...badan die basah..
mcm kena air...xleh nak bangun..
Aku biar kan jela..
MySpace

n aku terus g pekan..
balik dr pekan tu tetibe teringat kat anak anjing tuh..
so,saje la jln nak g tgk keadaan anak anjing tuh...
Alamak..die tinggal sorg2..
mcm x larat nak jalan..
Mase tu plak nak hujan...

ati x sedap nie..
call ustaz..ustazah...
tanya mcner nak buat..
Sbb klu kucing ke ayam ker...
kita yakin lah nak pegang n tlg..

Alhamdulillah..
Dpt nasihat...kita tolong die...
pegang pun ngan alas...
lepak dlm kotak...
Bwk balik sbb nak hujan lebat..
Letak kat luar umah kasi die makan..

lps tu,ptg tu letak balik anak anjing tu kat tempat td...
MySpace
bru la tenang...smlm anak buah aku g tgk..
Die dah de kawan baru...
Alhamdulillah..wlaupun anjing itu haram bagi kita..
islam tu x menghalang kita untuk menolong..
yg pntg,jaga yg haram nyer...
mane yg blh..mane yg x blh...=)

itulah cter aku..

|panas punggung|

Siapa kate dok opis..
mengadap komputer nie x penat?
Penat tahu taw..
Mate nie letih jer sbb dr jam 8.30 smpai jam 1..
lps tu jam 2 smpai jam 4.30..

Pinggang sakit
Punggung panas...
Mate letih..
Arini tetibe aku rase panas gler kerusi aku nie..
Hahaha...sbb x bangun2 lg nie...
X g jalan2 lg...
huhuhu..

|jahat ke aku|

Smlm de orang nak pinjam kete aku...
Mule2 aku kate ok...
Lps tu aku call ayah aku..
n ayah aku x kasi..
MySpace

Mula la aku pk..
Mcner aku nak ckp ngan org tuh..
Yg ayah aku x kasi..
Adeh...nk tlg die..
Tapi bt ape tlg org lps tu benda tu akan menyusahkan kita balik...
Btl x?

mentang-mentang la...
Aku suke isi tang minyak kete aku penuh2..
Senang2 jer nak pkai yea..
nie bkn first time die pkai kete aku..
Aku bkn kedekut ok...
MySpace

Tp kdg2 tu geram..
Dah pkai x nak isi minyak...
Syg duit..padahal kete sndr ade..
Ayah aku smlm call..
So,bg alasan...ayah aku nak jumpa aku kat luar..
Hehehe..
MySpace
Noty jgk ayah aku nie..hehehe..
Tapi aku x g jumpe pun ayah aku..
Aku g umah member aku yg dekat2 umah aku tu..
Dok ctu smpai kol8..
Baru aku balik...

Yg aku maksud kan tu abg aku...
MySpace
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign