Seindah Cerita: April 2011

|Kek..hadiah..|

Last week meeting...
So,cadangan tok next meeting..
nak wat majlis ulangtahun kelahiran mengikut bulan..
Tap xde lah tiap2 bulan yer..kekeke

2x setahun jer..
Maksudnyer..
Awal tahun..
Akhir tahun..kekeke..

Aku kena beli kek..
Ngan hadiah..
Masalah nyer..hadiah tu xtaw la nak kasi ape..
Tok 5 orang..

|Ganti jugak akhirnyer|

Syukur Alhamdulillah..
Diberi peluang lagi untuk melakukan nya..
Masih bernafas pagi ini..
Dan niat mengerjakan puasa ganti pada hari ini..

Insya'allah..
Ku mohon kekuatan untuk menghabiskan puasa ku..
Amin..

|terlewat sudah!|

Gara-gara hujan yang tersangat la lebat n lama..
Aku sampai opis...
Jauh meninggalkan 7.30 a.m..
Hahahaha...

Kol bape sampai?
hehe..rahsia la..
Nasib baik dah call bos awal2 lg ckp smpai lewat..
huhuhu..Sampai2 jer kena g minx sign punch kad..
Huhu..
kang klu admin check..
Sume nyer xde mslh la..
huhuh..
Yehhh...dapat ole2 lagi..
huhuhu..
time kasih ayune
dari pangkor..

|cake..cake..|

pagi tadi x cukup tangan bawak barang..
nasib baik lah bangunan nie de lif..
Kekeke..
Sebab de order cake 200biji..
Tok perhimpunan esok..
hehehe..


|ku berserah pada Nya|

Ya Allah..
Engkau Tabah kan lah hati aku..
Menempuhi duguan dan halangan..

Ya Allah..
Aku sedia memaafkan mereka..
yang telah menyakiti aku..Mengfitnah aku..
Melontarkan kate2 kesat pada aku..
Hanya Engkau sahaja Ya Allah..
Yang mampu membinasakan mereka..
kerana mereka dan aku  adalah milikmu..
Amin..

|Alhamdulillah report dah buat|

Selamat pagi..
mcner cuti kalian sume?
Everything ok?

Alhamdulillah..
arini aku nak share..
blog aku dah 3x dihadiri someone yg x dikenali..
n telah anta komen yg berunsur kan lucah..
teramat sgt..

Setelah mendapat pandangan serta pendapat org yg lebih arif..
Aku tgh pun buat laporan polis..
n telah pun kemukakan laporan tersebut ke SKMM..
bagi melakukan siasatan selanjutnyer..

kepada kalian..
berhati2..
n privasikan blog kalian..=)

p/s: kpd yg x boleh nak komen blog ini,mohon maaf sila daftar ke google..=)
Seperti yang dikehendaki skrg..=)

|pagi-pagi dah sebak|

Selamat pagi Jumaat sume...
Arini seperti biase la..
Aku smpai seawal kol7..
Sementara menunggu kwn tok bekfes same2..

Aku layan FB skejap..
tgk2 perkembangan kwn2..
tetibe..aku tertarik nak tgk fb cikgu aku..
cikgu sekolah rendah..
Cikgu Rohani name nyer..
Merangkap mak kepada kawan aku..

Aku tgk cikgu die uplond gambar n tajuk album school Attack..
Ala..yg Tv3 buat kat sekolah2 tu..
last week,giliran sekolah rendah aku..
So,saje jer la tgk2 gambarnyer..

Tetibe kan..
Aku rase sebak la..
Sbb ternampak bangunan Asrama aku dlu..
Sebab asrama tu byk kenangan..
manis n pahit..
Aku kumpulan ke2 yg terawal menghuni asrama tu..
selama 1 tahun kat sane..
rindu....

|Paling teruk|

Aku rase arini aku paling teruk ar...
hahaha...sebab tahap ngantok aku..
tahap maksimum..
Hahaha...
bler ngantok..
sebab tgh tension ngan sistem..
Tinggal ckit jer lg nak siap keje aku..
die lak buat hal..
PAKAR xde arini..
Terpakse tunggu esok..

Huhuhuhu..
nie plak tgh tunggu mase tok balik..
hahaha...nak g pasar..
nak beli yong tau foo..yumm..yumm...

|Hujan Lebat|

Morning..Morning..
Nie nak cter..
Smlm kira nya dlm sejarah la aku kuar opis kol6..
Hahaha..selalu aku la org pertama yg kuar opis..
4.30 aku dah blah da..

Semalam disebabkan hujan yang terlalu lebat..
n di sertai petir kilat..
Aku terpakse tunggu sehingga hujan reda..
Bkn ape..aku x leh nak memadu dlm keadaan hujan..
Sbb mate x berapa nak jelas..=)

Alhamdulillah la..smlm aku sampai umah dekat kol6.30..
Huhuhu..mase tu dah gelap mcm kol7.30..
Takuttt...

|Pengumuman|

Sekiranya anda sedang melawat blog ini..
Mohon maaf sekiranya paparan kurang memuaskan..
Ini kerana BLOG CATATANKU..
Sedang menjalankan penambahbaikan..
Harap maklum..
BLOG akan terus berjalan seperti biasa..
Selewat2nyer petang ini..

Walaubagaimanapun..
Yang Ini menyertai CONTEST LAGI..
Tawaran masih dibuka seperti biasa..
KLIK DISINI

|Pernah ku rasa|

Pernah ku rasa saat itu..
Saat engkau memilih dia..
Dan melepaskan ku pergi ..
Begitu mudah itu dibuang..
Tapi bukan mudah untuk aku lupa kannya..
(gambar hiasan semata-mata)

|Maafkan ku|

Bukan mudah untuk orang memaafkan kita kan..
Tanya pada diri..
Adalakh kita benar-benar maafkan orang itu..
kalau dengan ikhlas kita maafkan orang tu..

Berdoalah pada Allah..
Semoga Orang itu juga dengan ikhlas memaafkan kita..
kadang-kadang kita tidak sedar akan kesilapan sendiri..
Sehingga mengakibatkan diri kita di benci..

Walau bagaimanapun,selagi nyawa dikandung badan..
buangkan lah ego itu..
Tidak salah kalau kita memohon maaf pada mereka...
Tidak jatuh maruah seseorang itu kalau kita mula kan pemaafkan itu..

|sayur pun jadi|

Ish...mcm2 skrg nie..
Sayur pun leh jadi tempat cungkil bakat..huhu
layannn..

|so cute|

_(▒)(▒)_______███☼████___(░)(░)
(▒)(▓)(▒)__ ███__ ██████ (░)(▒)(░)
_(▒)(▒)___██____███▒████ (░)(░)
_________██____███▒▒▄▒
__________██____█▒▒▒▒▒▒
___________██____ █▒▒▒♥__(░)(▒)
____________██_____▒▒___(▒)(█)(░)
____________ ██____▒▒_____(░)(▒)
_____________██__▓▓▒▓______█
________█✯ _██ ▓▓▓▒▒▒▓____█_█
_(░)(░)___███_ ▓▓_▓▓▓▓▓▓__ █▀
(░)(▒)(░)______▓▓_▓▓▓▓▓▓___█
_(░)(░)_____ _▓▓_▓▓▓▓▓_____ █
___________ ▓▓__▓▓▓▓_▓____▒░
__________ ▓▓__▓▓▓▓___▓__▓▒
_________ ▓▓___███❋█__▓▓_
________▒▒__ ♥▒▒♥▒▒♥▒
_______░___ ♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥
__________ ♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒
_________♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒
________♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥
______ ♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒
_______________▓▓ ▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓_▓▓
(▒)(▓)(▒)_______▓▓__▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓__ ▓▓
_______________▓▓__▓▓
_______________▓▓ ▓▓
_______________▓▓▓
______████████▓
_______█☼█___██____(░)(░)
______███____ ██__ (░)(▒)(░)
______█_______██____(░)(░)
______________█☼█
______________█▀██▄

|belajar|

Walaupun pahit untuk di telan,belajar la untuk menelan nyer supaya kelak hidup kita lebih tenang dan jiwa lebih tenteram dalam menjalani hidup yang lebih bermakner..

|Petang Ahad|

Hahaha..bagi menjimat kan wet di poket..
Ini lah aktiviti yang tidak memerlukan wang yang banyak..kekeke
Biase aku jer yang kena amek gambar org kan..
Arini..org kena amek gambar aku lak yer...

Tapi x berapa nak cantik sbb bukan aku yang amek..
kekekeke...
Orang nie men snap jer...
huhuhu...
Layan jer la...


Gambar banyak lagi..Tp..
xyah la letak banyak2 kang org jemu tgk..huhuhu...

nie jer 1 gambar yang aku amek..=)

|Selamat pagi Cikgu|

Selamat pagi Cikgu!
Wah...tetibe lak terkeluar perkataan Cikgu..
Yela...klu cmnie zaman dlu2..

Dah masuk kelas..cikgu pun nak start ngajar kan..
Aduh...rindu nyer zaman kanak2 dlu..
Rase nak masuk darjah 1 balik la...kekeke

|Last malam nie|

Semua dah tahu kan...
Malam nie episod yg terakhir cter gemilang nie...
Huhuhu..

Aku bukan la..
Peminat cter nie dr awal lg...
Klu x silap aku..
Aku mule suke tgk cter nie pun...
Dah tengah2..
Tp kira best ar gak...
Tp kisah cter terlalu meleret-leret la..
HUHUHU...

Ape2 pun..jgn lupe tgk k..
Bg yang nak tgk ler...
LAyannn...

|Tak boleh bayar plak|

Ingat kan bayar on9 xde masalah..
Aduh...uper nyer ade jgk mslh...
Hye...ape la leceh sgt skrg nie...

dah 2 ari cube..
Xboleh2 jgk...
Kalau esok pun x boleh gak...
Memang nak kena call centre..
Cter banyak xde..
Sbb byk gler bil x bayar lg nie...

Nak g pejabat pos..
Mase xde...
Klu g waktu lunch..
Sejam jer...beratur dah 2 jam...
Payah...

|Jozan|

Minggu nie aku tgk..
Persembahan JOZAN memang terbaik la..
Dari 2 minggu yang lepas..
Memang kelakar..

Aku siap tengok ulangan sebanyak 2x..
Hahahah..sbb nak tgk dieorg jer..
Harap minggu nie lagi yang terbaik dr JOZAN..

|Tiiidddaaaakkkk|

Sekali aku timbang...
Aduh...
Nape blh jd mcnie nie...
Aku x suke...

Mcner aku nak buat nie...
Nape la aku stop sume diet aku...
Arrrggghhh...

Mcner aku mula kan balik nie...
Banyak sgt dugaan..
Balik-balik aku tewas...
Eeee...
Mcner la aku nak disiplin kan diri aku nie...

contest alya : aku dan alam !

Kelakar lah cara kawan aku nie jemput join contest..
Kekeke..Ingat kat blog jer die nak jemput..
Alih-alih kat Fb pun die jemput..
Gila kentang...

Nie Dia Contest yang die nak aku join..
Nak tahu lebih lanjut,klik pada gambar di atas..
syarat penyertaan :
1- mestilah menjadi follower Alya.
2-buat satu entry pasal contest ni..jgn lupe letak banner diatas dan link kan terus pada blog Alya.
3-letak tajuk entry - CONTEST ALYA : AKU DAN ALAM.
4-letakkan gmbr yg bertemakan dgn alam semulajadi, contohnya gambar korg dkt sawah padi ke, gunung ganang, sungai etc dan yg penting mesti ada gmbr korg terpacak dekat situ !
5-contest terbatal jika peserta bawah 30 orang!
6-tarikh tutup 30 April 2011.
7- Tag pada 5 org blogger dan pastikan mereka tahu mereka telah ditag.
8-Letak URL entry pasal contest ni pada comment box..jgn letak pada shoutbox!
jangan lupe jadi follower die okeh!!

Gambar ape ek aku nak letak die aida oi..
Huhuhu...
Aku letak jer gambar nie,x taw ar sesuai ker x..kekeke..
Baru amek smlm...kat Putrajaya...Layyyaaannn...

Nak TAG
:

:
NADIAH
UMI AKIF
FIEDA
CUTE MUM
NANA
MAWAR
MAMA ZHARFAN
AEYINN
EMMIE
EZRIN2
ALYCIA
AMYERYN

|Dlm umah pun jadi lah|

Hahaha..
Ape kes??
Dlm umah pun jadi...
Hahaha..sebab dah lame x amek gambar..
Asyik amek gambar org jer kan..
Kekeke...

Mase nie tgh tunggu bf sms..
Sbb nak g amek die..
Sambil menunggu..
Drpd buang mase...
Hahaha..ape lagi..
Pose sane..pose cnie..kekeke..

|Ape nak jd nie|


Ape nak jadi nie...
Skrg dah bulan 4..
nak masuk bulan 5 da..

Aku masih de 7 ari lg nie x GANTI..
Aduh...xleh jadi nie babe...
Esok aku dah kena ganti nie...

Korang yang kaum wanita..
Dah abis ganti blum?
Huhuhu...
Mari lah kita ganti beramai-ramai...
Puasa pun makin nak dekat dah nie...

|tak ade keje cari keje|

Morning..
Ha..tgk tajuk..
Nak tahu kan ape yg aku buat...

Aku g buang angin aku 101% dlm pelampung kolam nie..
Aduh...
Sakit mulut aku...
Demi anak2 buah aku nie hah..
Beria sgt nak men air...

Aku tiup bukan 1..
3 bahagian..bru blh jadi kolam besar...aduh...
Ade POM lak rosak...
Kekeke...

|Tempah baju|

Pagi-pagi lagi dah g tempah baju..
Ha..bukan kedai..
Anta kat umah org..
Pagi2 kedai tutup lagi..

Saje jer anta kat org bru..
Sebab lagi murah kos upah nyer...
Murah x murah la sgt..
kurang rm5 jer...

Tapi sebelum nak anta banyak2 tu..
Kena try dlu...nak tgk sedap ke x pkai bju nyer...
Klu selesa n puas ati..
Leh anta banyak2..
Sebab masih de 3 helai kain x buat lg...
kekekeke..=)

|Mesyuarat Kelab|

Dah nak masuk 16hb..
baru nak buat n3 tok 15hb..
kekeke..
Nak buat mcner arini BZ gler kot..

Pagi nie de mesyuarat Kelab bahagian..
Ingat kan sekejap jer..
Bapak lame..
Dr kol9.30 sampai 12.00..

Hah..dah kol12.00 tu faham2 la..
Ari jumaat..
Misi org pompuan nie..
Kekeke..Shopping ler...
Cuci mata..

Alhamdulillah la..
Arini dapat makan ikan bakar..
Tapi nak tunggu turn tu agak geram gak..
Lame gler..
Tp xpela..ikan bakar punyer psl..rela tunggu tu..kekeke


Time nie dlm mesyuarat tgh baca doa..kekeke..sempat...

|Terasa...|

|Tenang|
|Indah|
|Nyaman|
|Hijau|
|Terbaik|

|ikan bakar|

Sedap jugak tengah2 arini makan ikan bakar kan..
huhuhu...
TQ kasi idea..
tapi kat sini kalau ari keje..
Penuh..
Nak makan kena ikut turn..

X best la..
nanti lambat nak masuk opis..
Rehat sejam jer..
Xpe2..esok kan ade...
Ikan Bakar..Tunggu aku...
makan kau..
hahahah

|Terbaikkk lah|

Nie kes malam tadi la..
Mengada-ngada g tgk wyg..
kan dah ngantok..kekeke..
(..xkisih la ngantok pun...jeles..)

Hahaha...
Memang aku puas ati tol lah tgk cter CUN..
Xdelah aku rase membazir sgt g tgk..
Kekeke..
Memang have fun gler...

Hye..bertambh minat lak aku kat REMY..
hahaha..
FAEZAH pun ok gak lakonan die..
So,dgr cter...Filem nie akan dilanjutkan lagi tempoh tayangan..
Kalau yg blm tgk tu..
Boleh la pegi..
klu tension2 balik keje tu..
G la..mmg besttt...

|Sesuka hati aku jer|

Aku pun x tahu mcner aku leh buat kptsn nak g tgk wyg mlm nie...
Sebab setahu aku,aku x suke kuar mlm waktu hari keje..
Ish..tranformasi ape aku nie..
Kekeke..

Nie sume gara2 filem cun ar nie...
De org kate best..
De kate x best..
X puas plak dgr org ckp..

Aku nak g tgk..
biar aku lak yang nilai..
kekeke..

|Friendship|

|durian Ooh durian|

Akhirnyer...
Dapat gak aku bedal 2 biji durian..
bkn 2 ulas yera..
Kekeke...Hebat..

Menikmati ke sedapan durian di bawah pondok..
Di limpahi dgn hujan lebat..
Hahaha...
Sodappp..yum..yum...
Aku la RATU durian..kekeke


|Gelabah gler kot|

Aku lah yang gelabahnyer..
Tetibe bukak blog..
Background aku xleh publish..
Ape hal lak nie kan..

Ape leh buat..
Terpakse aku tukar backgrounds lain..
Supaya blog aku x nampak kecacatan..
Bler org dtg..
Header pun aku terpakse tukar..
Aduh..bape kali dah nak kena tukar..
huhuhu...xpela..yg penting blog nie masih..
milik aku MISS SUKASIH ok..=)

Heard of Tupperware? Bet you never heard about winning Galaxy Tabs with by just being the 100th person to SMS. Click now.

Heard of Tupperware? Bet you never heard about winning Galaxy Tabs with by just being the 100th person to SMS. Click now.

|EPAL|

Selamat pagi semua..
pagi nie aku nak share beberapa keping photo..
yang aku amek mase aku g pameran EPAL..
Nie sume x edit..
Sume ori kuar dr camera kesayangan ku..

Layann..klu yg nak komen...
Komen la yang boleh membina yea..
Aku budak baru belajar..=)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign