Seindah Cerita: January 2011

Picnik depan umah~BBQ

Korang banyak keje x arini?
Aku kat cnie dah rase mood cuti nie..
Huhuhu..aku baru jer selesai apply cuti..
Tok esok ngan lusa~~
Wah!sakan cuti bulan nie..
Dah lame x cuti panjang cmnie..

Nie nak share ckit ngan korang..
(de ke org yg nak bace?)huhu..
Sabtu lepas balik dr farewell..
Klu ikutkan nak g makan ngan ayune..
Last minit x jd sebab die de hal yg lg urgent..
So,aku lepak ar kat umah..
Tgh2 lepak..borak..
Tetibe idea bbbbaaaaiiikkkk punyerrrr dtg...
Huhu..

Mule2 tu igt men2 jer..
Aku teringin nak wat BBQ kat luar umah..
Ptg tu gak abg ipar aku g beli barang2 nak wat BBQ..
De sotong.ketam.udang.ikan cencaru,kerang~
Huhuhu...besar2 gak..Abis dekat 60 gak ar..
So,pas maghrib start bakar...
Wlaupun hujan~~tetap best...
Makan-makan abis kol10.00 mlm..
So,raye cina nie..dgr kate nak wat lg..
Sbb rmai ahli keluarge yg balik..huhu..
Mesti meriah kan...

Jom layan gambar~~

Antara bahan2 nyer..

tu mangsa panggang..tgh get ready...

Ikan:tolong~~
Udang:jgn panggang saye!
Ketam:saye nak lari~~
Sotong:tolong~saya x nak dipanggang~~

Sempat lagi tu~
Dieorg nie nak jugak~~
Wah!sedap nyer..
Bekerja keras~
Hampir masak~
Nie tukang rase~~

Yang dah siap..


P/s:gambar x berapa nak cantek..huhu..sbb pkai camrea hp,nak pkai dslr x leh..sbb mase tu hujan...sayang barang~~huhuhu

Farewell ex-SAT 2011

Selamat pagi..
2 ari x bersiaran wlaupun dr umah..
Last week mmg xde umah sgt..
nak on Pc pun x dan..
(mengalahkan YB la plak..)

So,mgkn de yg taw..
Ari sabtu lepas aku de..
Farewell kat Alamanda..huhu..
Lawan Bowling...
Semangat gler...
Aku bangun pagi kol6.30..
pastu xde sambung2 tdo..
hehehe..

Hahaha..kumpul tenaga (katenyer)
So,game start dlm kol11.45..
Mase tu sume bersemangat..
Last2..sume lembik..huhuhu..
Akhirnyer,group aku xdpt group terbaik..
kekeke..Tapi xpe..group aku tempat ke-2 k..
Tapi xde sponsor hadiah..(but have fun gler)

Aritu,aku bawak ayune..
Minx die tlg die amek gambar kteorg..
So,hasilnyer masih lg dlm proses editing..
Nak kasi korang tgk,pun x dpt..
Xpe2..aku letak beberapa gambar yg aku dpt amek k..
Huhuhu..

Permainan sedang berjalan

Sempat amek gambar tok kenangan

Bukti segalanyer~~

Ish~sape amek gambar nie?

Yahooo...akhirnyer selesai~`

Penghawa dingin

Smlm lewat petang..
Ade orang dtg umah anta barang..
Dieorang dtg gune lori besar warna putih..
Mcm kontena pun de..huhuhu..

Upernyer..
Penghawa dingin tok umah baru dah sampai..
Huhuhu..senyum smpai ke telinga aku...hehehe
Bukan 1,tapi 3 biji..
Tok umah baru..tq mak!huhuhu..



Tinjau Tapak Perumahan

Semalam balik keje aku terus g tinjau tapak..
tapak perumahan yang sedang di bina..
Dieorang tgh pasang2 mozek balik ngan cat luar umah..

pandangan dari umah lama

Pandangan dalam rumah

Nie balik aku~~

Nie plak keadaan dapur..kecik kan?mmg buat kecik..

dari tingkap dapur..
Dijangkan kan pertengahan bulan 2 siap..

Pagi khamis..

Salam..korang tgh buat ape tu?
Dah sarapan?arini aku makan mee goreng jer..
Pagi2 nie mood tu dah berubah..
kpd mood nak cuti..hehe..
Tinggal esok jer pun..

Pagi nie sambil wat keje..
Sambil wat n3..klu x nanti..
Asyik wat keje je...boring..
Hehehe..sambil2 tu gak la dok dgr lagu..

ini gambar fresh pagi nie..tgh syok dgr lagu~~





Car Wash

Lunch tadi kuar ngan member..
Die ajak teman makan pastu g car wash..
Ish..banyakkan la..
Rehat 1 jam jer..
Nak g makan lg...g car wash lg..
Pastu kena sampai opis..
Kol2..

Sebab kol2 de perhimpunan bulanan..
Huhuhu..makan dah setengah jam..
Pastu g car wash..nasib baik la..
Aku ajak die g car wash yg terbaik kat cnie..

huhu..yela..
Susah taw nak carik car wash yg cmtu..
Nape?hah...mai nak kasi tahu...
Car wash nie aku ckp terbaik sbb..
Die wat keje mmg cukup teliti...

1 kete..4 orang + big bos yg basuh kan..
hahaha...mane nak dpt?
Pastu harga pun berpatutan..
Bersih n memang puas ati gler..
Kalau x caya..dtg cnie..hehehe

Jom layan picture mase tgh tunggu mereka cuci kete..



Kete nie dah 3 bulan x basuh!

Lepak2..sambil tgk dieorg wat keje..mcm big bos..hehehe

Kelakar gambar nie..nampak sgt muke aku tkejut!

Cyber-->Puchong-->SR




Agak keletihan ckit aku arini..
Sbb nyer smlm aku balik umah lewat..
Ha!xde la lewat sgt..
Dalam kol8 mlm cmtu..

Balik keje 4.30 tu terus gerak g Puchong..
Dgn perut yg berbunyi..
Minx makan..huhuhu..
G puchong sbb nak repair kete control Mr.E tu la..
Blh kate tiap2 bulan nak g ctu..update kete die..
Ish..tu la lelaki,klu dah hobi tu..berabis wet pn x kisah..
huhuhu...

Habis repair kete tu dalam kol6 lebih..
Baru gerak nak g putrajaya lak..
Sebab teringin nak makan SR..
huhu..dah lame x makan..(Abis diet aku)

hahaha..pandang jer..sbb dah tahu nak makan ape..

Nie la paling2 aku suke..

tggu makanan yg lambat sampai..

Sama jer..

Selamat pagi..
Dah sarapan?
Sarapan ape pagi nie?
Mesti korang nyer sarapan pagi berubah2 kan..
Makan yg sedap2..hehehe..

Aku start 3hb Jan sehingga skrg..
Hanya 1 makanan jer yg aku wat sarapan pagi..
Peh!klu org len mesti muakk..aku sndr pun..
Rasa muakk..huhuhu..padahal,mcm2 makanan len de jual..
Itu gak jd pilihan..ish2..


Nampak je banyak..
tapi kuantiti tu x banyak pun...
Lunch lapa balik..
Bihun x tahan lame pun..
Aku x suke mee kuning..
Sbb cepat muakk..=)
tu la sarapan pagi aku selama beberapa ari tu..

Hampir-hampir 1 bulan


Ari-ari aku dok tengok benda alah sebelah pc aku nie..
Dari ari ke ari..aku potong..
macam tak caye pun de..
Tahu x ape maksud yg aku potong2 tu???
hehehehe..

Itu adalah ari2 aku tanpa sebutir nasi..
Wah..dah nak hampir sebulan hidup aku tanpa nasik..
Ish!biar betul nie...
Sesungguhnyer..itu la realti nyer..

Pengalaman tu..
Mule2 nak stop makan nasik..
Ya Allah...punya la susah..
banyang kan la..dah puluh tahun kot..
Hidup makan nasik..tetibe stop..
Huhuhu..tp bler timbang...
Ade penurunan..lg ar bersemangat nak turun kan lg..
Hehehehe..so,kena teruskan~~

Cian Pokok tak bernafas

Selamat pagi..
Ek..ek..dah kol10 lebih dah..
kejap plak..smlm rase lame..hehehe..
Kat cnie skrg tgh dok sibuk kemas work station..
Start bulan nie..de pertandingan kawasan terbaik..
Huhuhuhu..habis pokok2 bunga aku kena simpan dlm laci..
hehehehe..(x bernafas die)

Ingin ku miliknya tapi...

wah2..tetibe jer jari nie gatal..
nak menaip..
Tadi kat cnie ujan lebat betul..
nasib baik la aku balik 4.30..
kalau tak,mmg xde la n3 nie..

sebab kompem aku x lek lg..hehe..
Kebetulan,tgh ari td..
Bace blog kak fieza..
Die cter psl die beli dslr jgk,,
Tapi kat penang..

So,borak2..
Die kate kat Komtar tu..
Harge barang murah2 tp mest la berkualiti kan..
So,aku de gak ar minx kak fieza usha 2 benda alah nie..

24-120mm

28-300mm

Kalau leh dpt murah kat sane..
Beli kat sane jer la kan..
Kat cnie kompem2 mahal kan..huhu..
Berangan jer lebih aku nie..huhu



Belajar bahasa korea

Arini sambil2 buat keje...
dgr la lagu2 korea nie..
Ish...blh di katekan hampir setiap hari la..
Dok dgr lagu korea nie..hye..pasnie..
Pandai la aku bace korea..hahaha..

Bowling dah akan berlangsung ari sabtu nie..
Hadiah masih belum cukup lg..
Baru de 5 org yg kasi hadiah..
Hadiah tu kena beli sorg satu..
Kte akan wat cabutan bertuah..(tukar2 hadiah)

Pastu tok bowling day..
Big boss sponsor..hehehe..
Tu pun x de lg kat meja aku..
Kena kumpul hadiah sebelum ari jumaat nie..
Sbb nak masuk kete aku..
Aku nak kena bawak ari sabtu kang..

Jap lg aku nak biat rondaan cabutan?
rondaan cabutan tu ape?
hehe..mcnie..seramai 12 org nak men bowling nanti..
So,1 group de 4 org..
Nak tentukan sape2 ke group tu..
X adil la klu pilih2..
So,aku wat cabutan..so..nampak lebih adil kan..kan?
hehehe

berfikir seminggu ke depan




X sabar raya nyer nak cuti lg next week..
Hehehe..padahal,de lg seminggu nak keje..
Huhu..cuti lame nanti..korang mest de plan..
Balik kg ker..bercuti ker..kan..

hehehe..so,far..3hb tu aku kena g Semenyih..
Tok sambut tahun baru cina..
Kat umah auntie n uncle Cina aku..
Hehe..so,nak kena kutip wet raya..
Huhu..so,make sure kena pakai baju kaler merah yer..
hehehe..

Actually,arwah nenek aku tu cina..
So,adik beradik die yg len sume still cina lg..
Wlau mcner pun,kteorg tetap 1 family..
kalau raya puasa pun,dieorg dtg raya umah..
hehehe..

Keesokan arinyer plak..
Plan nak g mandi kat sunway lagoon..
Hahaha..suke2...sebab de org nak sponsor aku..
Bagus btl la..hehehe..
So,raya cina nie berjalan jer la..=)
Tu yg x sabar nak cuti tu...




hormon M terlebih

Selamat pagi..
Aduh..terasa malas ler sesangat2..
nak pegi keje arini..hehehe..
Biase la dah 2 ari cuti kan..
naik keje jer..hormon kemalasan tu terlebih ckit..
Hehehehe..

Skrg nie..
Aku sampai jer opis..
Aku jalan2 ke blog yg aku follow sambil tinggalkan komen..
Hah!aku bukan curi tulang ok..
Actually aku smpai opis kol6.45..
So,aku masuk keje kol7.30..
jadi..byk lagi mase kan..hehehe..

Best jer bace blog org len..
Org len x taw ar best ke bace blog aku entah ape2 nie..
G blog sane..penuh gambar..
G blog sini penuh gambar..
huhu..blog aku jarang de gambar..hehehe..
Sbb skrg nie jarang kuar umah..
Xkan nak posing gambar dlm umah lak kan..
hehehe...

Duduk umah...

Akhirnyer..
Sabtu cuti aku hanya di rumah..
Sambil men game berjam2..

Nak tido x leh..
Sebab tgh kurangkan tdo siang..
Kang makan x..tdo lebih..
Berat badan pun leh naik gak..

Pasrah la!

berfikir..


Aik..donald duck pun nak kongsi berfikir jgk ker..
hehehe..
Dalam kepala otak nie pk nak ke mane..
Sebab dah 3 week cuti xde g mane2..
Dok umah jer..

Aku masih lg tggu sms BFF aku..
Last week kteorg x jadi luar..
Sbb die g wat facial..
So,arini ingat nak luangkan mase bersama..

Tapi bergantung pada same BFF aku tu..
Aku,klu die free..aku lg ar free..hehehe..
Lgpun,kteorg nie jarang jumpe..so..klu jumpe..
Memang x benti bercakap..huhuhu..
Sbb kami akan share everything problem yg kami de..


Sekali dgr belum tentu...

Morning..
Dah sarapan?
Pagi nie aku sarapan sebiji epal jer..
Xtaw nak makan ape..

klu ikutkan jadual arini men badminton..
Tp di sebabkan beberapa perkara yg xdpt dielakkan..
So,xdan la nak men..
Lepas pun member ajak jogging..
Pun x dan nak g...
Tapi ptg nie kena gak men..

tgh taip n3 nie..
Sambil aku dgr lagu ILUSI dr Adira AF8..
Skali dgr dlu..mase tu drama awan dania 3..
Lagu nie mcm x best jer..

Tp bler dah dgr ari2..
Best gak..leh wat kita goyang badan..huhuhu..
Aku suke la lagu yg rancak2 nie..
Sebab senang nak wat senaman..
klu lagu romantik2 nie..
Aku x leh nak aktif sgt...huhuh

sape kate?


Alahai..sopan nyer la aku duduk cmtu..
Hehehe..arini aku bz sgt sbb aku kena siap kan assignment..
Ha..sape kate keje2 nie xde assignment kan..
Huhuhu..

Alhamdulillah..
Sume dah siap..pegawai aku pun dah tgk..
die kate ok..good job!..

Hehe..
So,cuti nie xde lah pk psl keje sebab dah settle sblm balik td..
So,cuti nie enjoy jer..huhu..syok!
Ok..selamat bercuti sume..

Cat rumah dah bertukar!

Mesti ramai yang tertanya..
Nape page aku nie berubah kan..
Bukan ape..
Dah masuk tahun 2011 nie..
Ingat nak lakukan perkara2 yg baru..
So,aku tukar page nie sume..
Nampak lebih fresh..

Pemilihan warna pun sesuai ngan seusia aku..
hehehe...xpela..cat rumah saje bertukar..
Owner die masih same lg yer...
hehehe..



Mesti ko tanye..nape xde header sendiri..
Sebenarnyer aku tgh siapkan header baru..
so,x siap lagi..nant dah siap aku publish k..
huhuhu..
Rajin2 lah singgah ke blog nie k..

Rutin sebelum tido..

Biase nyer sebelum tido korang wat ape?
Basuh muke..makan..mandi..
Maksud aku tu,sebelum lelap kan mate..
Kalau aku..hehehe..
Aku suke berangan..hehehe..
Kalau x berangan nie,xleh nak lelapkan mate ar..
hehehe..

Aku suke berangan jadi puteri raja..


Hehe..entah nape aku suke sgt puteri raja..
Bkn tu jer..dah la aku jd puteri raja..
De business sendiri..
Villa sendiri..
Pastu siap berkawan ngan awal lg..
Hahah..aku mmg minat kat awal...
awal Ashaari..
Hahaha,,,kelakar la..

Itu sebelum tdo..
Kang dlm tdo..mimpi entah ape2 entah..
hehehe..lari dr tpoik yg aku angan2 kan..
Actually,x salah klu berangan..
X luak ape2 pun kan..hehe

Janji happy..

sambung cuti~

Hye korang...
Esok de x sape2 sambung cuti lg?
huhuhu..
tetibe jer terasa de hasutan luar..
Ckp jgn keje esok..

Ish!nyah kau dr sini..(hasutan jahat)
Agak2 esok rmai tak yg keje?
Ke rmai yang pakat sambung sehari lg cuti?
huhuhu..

Letih nyer cuti..


Sambil2 mengering rambut aku yg masih basah nie..
(menguap)
Peh!terasa letih plak arini..
Klu ikut arini kan cuti..
Hehehe..
keje mmg la cuti..

Kat umah aktiviti len plak...
Td bungkus makan sebanyak 60 bungkus..
Tok tahlil arwah abg,kakak,atok,nenek.pakcik..mak cik..
Hantar kat masjid..
Malam nie,malam jumaat..malam baca yassin..

Pastu,petang tadi men badminton..
Huhu..de jer peluang..
Aku mesti nak men..
Wlaupun 30 min..

Tapi btl la..
Bila selalu men,rase lebih cergas..
Tapi aku x leh ari2 men..sbb keje...
Dpt men ari sabtu n ahad jer..
Xpe2..akan aku cube carik mase lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign