|Kisah Dongeng|

Mule2 aku tgk tajuk nie..
Kelakar lak...
Tp lepas dengar lirik dan lagu..
Aku terus jatuh cinta..

Sebab lirik-lirik nyer...
Seperti kena ngan perasaan aku..
Yg Selama nie aku rasa..

Cube korang amati lirik nyer..


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Lagu/Lirik :Edry Abdul Halim



Continue Reading…

|Tersangkut|

Dah lame rase nyer aku x ikut slot Akasia Tv3..
Mase kat SABAH..
Baru la aku tgk balik..
Kebetulan cter NORA ELENA..

Xtahu la..tetibe aku rase mcm best jer cter nie..
Smpai balik ke rumah..
Seharian aku tgk cter nie dr episod 1 smpai lah smlm 13..
Peh!mmg semakin best...

Lagi2 hero die yg aku minat..
Huhuhu.
*************
Lepas cter SAHARA..
cter ASMARA 2 plak..
Bakal menamatkan tirai nyer mlm nie..
huhuhu..
Cter yg best2 sume dah abis...

Continue Reading…

|hari terakhir di SABAH|

Tok penghabisan cter SABAH TRIP nie..
Flight ar jumaat sepatut nyer kol12.30 tgh ari..
Tapi disebabkan de mslh..

So,lewat dlm kol12.45 bru leh naik pesawat..
Sebelum nak masuk ruang menunggu tu..
Ape lg..
Jalan-jalan..shopping kat Airport KK lak tok kali terakhir..
layan lah gambar x seberapa ini..

Akhir sudah cter aku g SABAH..
Bye...
Continue Reading…

|Sabah Trip ari ke3|

Di sebabkan ari ke3 nie..
Merupakan ari terakhir berkeliaran di KK nie...
Kteorg x lepaskan peluang ke pulau..
Jom layan gambar nie..
Sume gambar nie area Pulau Manukan..
Kat Pulau Manukan tu,kteorg mandi..snokelling..

*************
Malam tu plak..
Mase yang di nantikan..
Yummm..yummmm..
Makan seafood...

**********
Lepas da kenyang..
Shopping plak kat pasar Filipino nie hah...
Beli ole2..mcm2 ar...huhu..
Abis dekat 3ratus gak la...

Muke dah penat...huhuhu...
Mau bali hotel..n tdo...
Continue Reading…

|Sabah Trip Part III|

Masih lg ari ke-2..
Lepas g LOK KAWI..
Kteorg g lak carik..
Green Connection: Aquarium n Ocean Science Discovery Centre..
Sampai sesat gak la..
Hehehe..
Tapi akhirnyer jumpe gak..

kat sini same gak mcm zoo..
Banyak binatang..
 Byk lg gmbr..tp aku post yg best jer k..

************
Lepas tu..
Ingat kan nak la lepak kat tepi pantai..
So,g la Pantai Tanjung Aru..
Aduhh...
Aku x berapa suke sgt kat pantai tu..
Sbb x berapa bersih la...

Tapi disebabkan kakak aku nie nak sangat bergambar..
Aku layan kan jer la...
Wat kenangan kan...
(..kteorg siap kena marah ngan ayah aku..)
sbb nak sgt ke pantai tu..

Continue Reading…

|tonight very hot|

Peh..mlm nie bapak panas..
Berpeluh di buat nyer...
Nasib baik ar bilik aku de air cond...
Ape lg..
Xpk dah bil banyak ke x..
Aku on jer..16 terus..
Continue Reading…

|Sabah Trip Part II|

X sempat nak update sambungan..
Sbb byk keje kena wat biase la..
Dah cuti lame kan..
Hehe..
Yg penting ari isnin minggu nie..
Aku hepi n ceria..kekeke..

Oklah balik pd cter aku..
Mlm pertama kat Sabah tu..
Auntie ngan ayah aku x kuar..
Dieorg dok dlm bilik jer..
So,kteorg ber5 lah kuar carik mkn..
Time nie angin pantai mmg best..kuat gler..
Ngan my sis kat depan hotel..
Si comey wat muke..
Cute gler..
Time nie da xde mood,sbb nasi goreng daging merah aku jd nasi goreng daging..
Dah tu...lambat gler..org len da abis mkn...makanan aku br smpai..

*********
Ari ke-2 kat Sabah nie..
Kteorg sewa Unser..
tok sehari..
Tempat yg aku g..
Lok Kawi wildlife park..

Kat cnie mcm zoo gak..
Memang gak lah..
Layan gambar k..


Ok..nanti smbg lg yeh..
Continue Reading…

|Sabah Trip Part I|

Sebelum story nie basi..
lebih baik tulis kat cnie...
Huhuhu..
(..pndg kanan..clear..pandai kini..clear..)
hehehe..leh teruskan menaip

Ari selesa yg lepas..
Aku cuti selama 4 ari..
Tok g holiday nun di sabah sana..
first time lak tu smpai sane..
Flight aku kol 12.45 pm (selasa)
Penerbangan mengambil mase dlm 2 jam 30 minit..
Aku smpai lebih kurang kol3 cmtu la..
kat airport terminal 2 kota kinabalu..

Lps tu,terus ke terminal 1.(MAS)
Utk pick up adik aku dr Bintulu..
n terus ke hotel..
Guling2..solat sume..mandi...
Terus keluar..

G CENTRE POINT SABAH..
Ha..bermula window shopping kat sane..
Sambil pose sane..pose cnie..huhu..
LAYAN...

Name pun window shopping kan..
So,xde la beli ape2...
hehehe..lgpn,harge nyer leh tahan mahal gak...
Lepas makan ptg...
Sume balik hotel..tok mandi,solat..rehat...
Malam jalan lg...
(..alamak..bos lalu..sambung di next n3 yer..)Hehehe..
Continue Reading…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...