Seindah Cerita: December 2010

Hepi birthday..

Actually..aku btl2 terlupa..
Yg semalam birthday ayah aku..
X sengaja..sbb terlalu bz ngan game show..
Pagi2 dlm kol8.30..
kakak aku call bgtaw..

Aku hanya mampu ckp..
OMG..terlupe gler..
Lps tu jer aku terus call ayah aku..
N wish hepi birthday ke 63..

Ayah aku ckp terima kasih..
So..harus diingatkan pada aku..
Supaya tidak lupa akan tarikh2 penting..
Pada masa akan datang...hehehe

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"


Anda hanya perlu ikut syarat-syarat di bawah:


1. Jadi Followers eqbalzack.com.
2. Buat 1 entry bertajuk Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"
3. Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com.
4. Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu.
5. Tinggalkan link anda pada entry eqbalzack.com
Nak tag
:
:
Adibah

Kemeriahan game show

First time anjur kan game show..
Takut gak..pada mule nyer..
dalam kol2.30 masih xde lg yg dtg kat dewan..
mmg pelik..sbb nyer x pernah plak cmtu..

Lebih kurang kol2.40 br la de org dtg..
Itupun dalam 45 org jer..
Time game show aku kira dlm 30 org jer..
Rmai yg dah cabut..

Wlau mcner pun..
Thanks sgt kat yg tinggal td..
Yela..sape x sedih bler wat game show..
Org xde kan..
Xkan la sektor aku lak nak men kan..
hehehe..Walaupun x rmai..
but have fun sgt..
Jom layan gambar yg sempat aku amek..








Kontest Gambar Saye tak Cantik Kalau Tak Edit !


Rasanyer..dah berbulan2 dah..
Aku x join mane2 contest..
Bkn sombong..Cume xdan jer...
So,esok cuti free..
Arini balun carik contest yg menarik..
Jommm...

Kali nie aku try join contest Hanem..
So,gambar yg aku pertaruhan ialah:-

Sebelum

selepas

Kena cter ckit kan psl gambar nie..
Hehehe..oklah..gambar nie amek mase tu umah aku de..
Open House besar-besaran..
memang ramai gler yg dtg..raye tahun nie..
Actually..gambar nie kenangan kawan2 dr sekolah rendah..
Tahun 1995-2000..

Tgk siapa yg kena tag nie..
Ummi aisyah
Adibah

setiap minit..setiap saat..

Wah..rata2 blog yg aku singgah..
Sume cter psl azam tahun baru..
mcm2 azam de..

Biase la manusia..
Ingin lakulan sesuatu yg lebih baik..
Pada masa akan dtg..
Termasuklah aku..
Aku pun nak yg terbaik dlm hidup nie..
Azam nie sbnrnyer x perlu tunggu tahun baru pun..
Bak kate imam muda asyraf td..
Setiap minit..setiap saat..kita blh berazam..

wlaubagaimanapun,sume tu atas diri sndr..
Ok..berbalik pada azam td..
Tahun depan adalah tahun agak penting gak..
dlm hidup aku nie..

Aku kena turun kan berat badan aku..
skurang2nyer 20kg..
sblm aku bertunang..
So,aku klu blh nak cube xnak makan nasik..
dalam sebulan..(blh ke)..hahaha..
entahla..nak try tgk..
klu mampu teruskan..
Klu x mampu..jgn teruskan..

Selain tu..
aku nak carik keje yg tetap..
dalam mase setahun nie..
Harap2 2 azam aku nie..
Tercapai..=)

Senyum sampai ke telinga..

Morning sume..
Wah..pagi2 lagi sume org dah tersenyum..
Sampai ke telinga..
mahu tak nyer..esok dlm cuti free..
Siapa nak bagi kan..
Hehehe..thanks PM..

Pagi nie plak..
Aku boring ckit sbb no work to do..
hehe..ptg nie de phimpunan jer..
Tadi baru la terbace email..
padahal email nie da dlm inbox seminggu da..

Pgi nie de ceramah agama..
penceramah die..
Imam Muda Asyraf..
So,must go..
Sbb selame nie tgk dlm tv jer kan..
So,die dah di jemputan dtg ke jabatan nie..
leh dgr secara live..
Mesti ramai gler...

nervous lagi..

Selamat pagi..
Smlm dah lepas dah bawak kete..
Nervous smlm dah hilang..
Arini kena nervous lain plak..

Aduh..
Bila lah nak tenang nie..
Ade jer..kali nie plak..
Esok aku kena jadi pembaca berita..
Tok perhimpunan bahagian..

Jangan pengsan sudah!

Karok..

Ish3..tgh2 nervous nie..
Sempat lg nak wat n3..
yela..nak abiskan cter psl reunion nie la..
Sbb nanti masuk minggu depan..
Dah bukak buka baru..
Azam baru..
Cter baru..hehehe..

Lepas men bowling tu..
Byk sgt mase smpai x taw nak wat ape..
So,masing2 nak g karok..
Aku pun join skali..
Igt kan sejam jer..
uper nyer 2 jam..
Amek kaw..
dekat 20 lagu gak la..
Ish2..jom layan gambar..

Farry menyanyi yg len menanti..

Time nie paling kelakar..gler2 sggh..siap kena menari lagi..ahahaha

Time aku nyanyi..time tu ar nak amek gambar..peminat ti..hehehe

Masing2 dah penat nyanyi..rehat mek gambo..

Aku dah penat time niee...tu yg dok amek gambar jer..

Sibuk btl mic nie..org nak mek gambo..die pun nak gak..
klu perasan..kami nie minah peace..Y

Dieorang kacau feel aku btl..hehehe...(tu peminat aku)hahaha..

next n3..
Last n3 about reunion..
See ya..

nervous..

Tertibe terasa berdebar..
Macam org nak masuk meminang plak..
Hehehe..Prasaan nie aku pernah rase..
Mase aku dipakse..bawak kete (manual) ke pasar pagi..
Dalam keadaan jalan yg bz sgt2..
Nie la yg aku rasa..nervous..
Takut sume ade..

So,arini..perasaan tu jugak yg sedang aku rasai..
Sbb nyer aku nak kena p umah mak tiri aku..
Ayah soh amek kete kancil bawak balik umah..
Wah..duh..xdan aku nak tolak..
Aku terpakse gak..

Doakan la aku selamat sampai umah..
huhuhuhu...nervous tahap gaban nie...

First time men bowling..

So,arini aku dah termampu tersenyum..
Mari la kite sambung cter psl reunion aku yg lepas..
Bangga la plak bler wat reunion nie..
Xdelah..walaupun x ramai yg leh join..
Aku rase usaha aku tok satu kan yg len berhasil jgk kan..
Bkn mudah nak manage benda2 nie..letih..xde gaji tau..
Tapi yg penting ikhlas..
Alhamdulillah..segala berjalan dgn lancar..

Thanks kay my member..
Shel,ann,nad 1,nad 2,nieza,farry..
Sbb luangkan mase sehari bersama..
n3 lepas aku cter pasal g makan kat SR kan..
so,kali nie..aktiviti no.2 plak..
Klu ikutkan same de bowling / movie..
So,xde pilihan sbb movie xde cter best..
Kita layann bowling..
Sambil2 tu aku blajar men gak..

Alahai..nape tu kak oi..

sebelum main,action lebih..

Kenangan bersame 2 pasukan..berentap..
haha..tgh tgk skrin atas tu..aku no.2..
Bersama nieza,sambil tunggu turn..
Pantang camera hala ke muke...mesti get ready..

Nad ngan Farry(juara bowling)..

Jumpe next n3..
Aktiviti ke 3 plak..hehehe
See ya..

nyut...nyut...

Aduh..nyut..nyut..
Kepala aku nie..
Dah 2 ari dah nie..
Biase makan ubat n tdo..
Akan ok..nieyla nyut..nyut lg..
Xnak ilang...

Nape ek?
byk pk ker?
Rasa nyer skrg nie tempoh bertenang..
Hehehe..Smlm igt nak cuci rambut..
G 2 kedai tutup..
last2 kena balik umah..
Cuci sendiri..so x de urutan..hehehe..

Tgk la ptg nie..
Klau xde ape2..kepala msh sakit lg..
Aku kena gak g cuci n urut kepala skali..
hehehe..(manje sgt aku nie)
Menghabiskan duit jer..

Terima kasih semua..

Morning sume..=)
Wah..ceria jer aku pagi nie..
Hehehe..arini adik aku akan kuar..
Alhamdulillah..sume dah selamat..

Harap kat PD nanti..
Arap2 adik lulus dgn jaya nyer k..
Kepada yang mendoakan adik aku tu..
Aku x mampu nak bls jasa korang..
Cume aku mendoakan kebahagian dan ketenangan hidup..
Terima kasih banyak2..yg tak terhingga..

Pukul4..

Tergerak ati aku nak call ayah aku..
Bukan ape..aku takut ayah aku mrh bler aku taye nanti..
tapi aku call gak..taye ape2 berita..
Aku blh tarik nafas lega sekejap..
Ayah ckp pukul 4 nanti baru jumpe..
Face to face ngan budak yg wat report tu..

Polis panggil budak tu..
tok disoal siasat balik..
Dan buat kesimpulan..
Same ade nak tutup kes ataupun teruskan..

Klu budak tu nak teruskan..
Bermakner harapan adik tok jadi tentera hancur..
Tapi klu budak tu setuju tutup kes..
Alhamdulillah..mase depan adik terjamin..

Walau ape pun..
Kena tunggu ptg nie..
Aku nie pun dah sakit gler kepala..
berdenyut2..
Balik nie nak g cuci rambut kat kedai..
hehehe..stress...

risau..risau...

Aku baru jer sampai opis..
Arini makan kat kedai mak..
Aku try tanya mak..
Pasal adik..
mak ckp..abg x call-call lg..

Risau nyer aku..
mcner la nasib adik aku nie..
Ayah pun dah makin risau..
Tapi klu budak lelaki tu tak nak jugak tutup kes tu..
Ayah ckp klu dak lelaki tu nak lawan kat mahkamah..
Ayah sanggup bayar lawyer tok bebas kan adik yg x bersalah tu..

Skrg nie aku masih lg menunggu panggilan dari abg aku..
Yg uruskan mslh adik nie..

Aku dah tak tahan..

Aku dah tak sanggup nak simpan perasaan sedih aku nie..
Ari2 aku teringat kat adik aku..
Bkan aku jer..seluruh ahli keluarga aku..
Adik aku skrg..
Kena tahan dalam lokap..
Tp korang jangan salah faham..
Bkn adik aku yg bersalah..

Adik aku dianiaya..
Kami satu keluarge kenal adik aku..
Klu ikutkan perancangan..
Esok adalah ari penting utk masa depan die..
Tapi memang ditakdirkan adik aku tido dlm lokap 3 ari..

Ati aku skrg nie pun tak tenang sbb pk..
Mcner nasib die arini..
Biar aku cter ckit kat korang nape..
Adik aku de dalam tu..

drpd cerita yg aku dpt..
De seorang budak pompuan nangis..
N mintak tolong adik aku ngan kawan2 adik aku..
Yg kebetulan de kat ctu..
Sbb budak pompuan tu kena cium ngan budak lelaki lain..

Adik aku ngan kawan2 die pun tlg la..
Pukul budak lelaki tu..
Pukul pun xdela pecah2..
Ckit jer pun..just bengkak kepala..
Tapi doktor ckp..xde ape2..nanti akan ok..

Mlm jumaat tu gak adik aku di bawa ke lokap..
Sbb budak pompuan tu xnak wat report..
yg kate die mintak tlg adik aku..
N x nak mengaku yg dak lelaki tu cium die..
dgn alasan..dak pompuan tu xnak malukan family die..

Ya Allah..
Tuhan je la yg tahu ape yg mak aku rase skrg..
Nape la dieorg aniaya adik aku smpai hancur kan mase depan die..
Tu xpe lg..korang tahu..
Abg sulung aku siap g jumpe dak lelaki yg kena pukul tu..
Minx die tutup kes tu sbb dah xde ap2..
Mule2 dak lelaki tu mintak seribu..

Ok fine,family aku leh bagi..
Skrg nie die ckp die akan pastikan adik aku..
Masuk penjara..padahal,adik aku just tlg dak pompuan tu jer..
Cian mak aku..mak aku nak sgt carik family pompuan tu..
Sbb di sebabkan dak pompuantu x buat report..
Adik aku jadi mangsa keadaan..

hari ni penentu nasib adik aku..
Korang tolong doakan untuk adik aku..
terima kasih..

Menguji ketahanan..

Kesakitan tangan kanan aku masih terasa..
Aduh..sakitnyer..
Ini sume gara-gara men bowling ari sabtu lepas..
Kan reunion kan,so..nak xnak kena gak men..
Sbb xpernah sekali pun main..

Bkn x nak men pun sbelum nie..
Sbb tangan aku yg patah tu blm pulih 100%..
So,ari sabtu tu kira nyer nak menguji ketahanan..
tangan kanan aku tu lah..
Uper2nyer..masih belum kuat lg la..
Aku men pun,gune bola 9 jer..
Tu pun tangan aku sakit..

Tak apela..sakit2 gak..
Tapi have fun sgt dlm jumpe kawan2 lame..
hehe..nant letak gambar..tp by entry la..
Sbb byk gler..hehe..jom layan gambar time makan..

Nie la menu aku

Nie member aku,nad..naik terbiak mate die nak abiskan mee tu..hehehe

I like!

Sementara tunggu yg len,mek gambor jer..
makanan dah smpai dlu,yg len x smpai lg makanannyer..so,kena tunggu..

Niza ngan sheel,cian niza..dari jauh akhirnyer sampai..thanks..

Keropok kegemaran aku..sodap..
Makanan mereka nie lambat..sbb tu masing2 nak mek gambar..
Next n3..aktiviti reunion yang lain plak..
Bye

Walaupun..

Morning..
Walaupun dah mandi bergelen2 air..
Mata tetap mengantuk jgk..
Aduh..nape nie..

Adakah gara2 tidur lewat mlm td..
Mungkin jgk la kan..
Malam td tido agak lewat jugak..
Mate nie asyik nak terpejam jer..

Nasik lemak masih lagi dalam plastik..
Tak berusik lagi nie..
Hai..nie makan jap lagi..
De yg tertido tak sedarkan diri nie..

Huhuhu..
Layannn...

arrrggghhh...

Slmt petang..
Klu korang yg bace blog nie..
Mesti perasaan..
Mood aku 2 3 arini kan..
Angin jer kan..
Siapa la yg nak angin,marah2 nie kan..

Aku pun x nak..
Aku susah payah manage sume..
Bler nak double comfirm..
Blh plak kate tak sure lagi la..
Aritu kate ok..
Nasib baik la aku x booking tiket ke tempat ke ape..
Eee...(tarik nafas..sabar...)

Tu satu kes..
Nie de plak nak bawak BF ngan GF .
Aduh..relax ar weh..
Kita nak jumpe tok hepi2 ngan kawan2 yg dah lame x jumpe..

Nie klu bwak BG or GF..
for sure la terbatas korang nak hepi2 ngan kawan2 kan..
Dok menghadap 24jam muke Gf or bf....
nie..yg aku paling x leh terima..
Dieorg kate BF ngan GF masing2 xleh nak berenggang..
Aduh..ape la mslh nyer..bkn korang dok satu umah pun..

Tak faham aku la..

Idea nak buat contest

Penat nyer jalan..
mentang2 la rehat lame arini..
Pulun abis jer berjalan..
Hehehe..Ala..
Tak de beli ape pun..
beli Dunkin Donuts jer..

Plan nak carik rak kasut ngan kasut..
Tapi xde yg berkenan plak..
Hehehe..
Arini byk gak mase leh wat n3..
Dah akhir2 tahun nie..
kurang ckit keje tu..
Nanti dah awal tahun..
Bizi kembali..

Tertibe jer rase nak wat contest..
Tapi masih lagi berfikir nak buat contest ape..
kalau yg lepas..
Bt sempena pembukaan blog..
kali nie xtaw la..
Ade sesiapa nak bg idea x?

Esok reunionnya..

Esok merupakan ari yg dinantikan..
hehehe..sblm nie kan..
aku de cter psl masalah aku klu nak buat reunion2 nie kan..
Yg lepas2..ajak ramai org..last2 5 orang jer yg muncul..
Hahaha..ramai tu xde la rmai sgt..
satu kelas aku tu cume de 18 orang jer..

So,utk reunion kali terakhir..
Bagi tahun 2010 nie..
Akan berlangsung esok..
Walaupun,hanye 9 org jer yg mampu hadir..
Xpela..drpd dlu hanye 5 org kan..
hehehe..biase la..
Tak leh nak kumpul sume..
masing2 de hal masing2..

Tak ape la..
Janji taget nak wat setahun 2kali tu..
Tercapai kan..
hehehe...disebabkan aku jd kepalanyer..
Aku lah jugak kena wat perancangan..

bukan aku x nak wat jauh2 ckit..
Kebanyakkan mereka nie dok sekitar putrajaya jer..
So,nak g jauh2 pun..
bkn semua de transport..
tapi xpela..nanti masing2 dah de kete..
senang ckit nak bergerak..
Layan..

Berangan jer la aku nie...

Mimpi?
Nape setiap kali sunyi..
Aku mesti termimpi kan someone yg aku xnak mimpikan..
Hmm...leceh la cmnie..
tounching2 cmnie..
Bagi la mimpi yg best2 ckit..
Hahaha..aku jadi kaya ke..
Aku jadi anak raja ke..
Hahaha..aku nie mmg kuat berangan..

Pagi2 nak berangan..
Berangan jer ek..
Tak mungkin ape yg aku berangan nie akan jd kenyataan..
Kenapa tidak?
Sbb aku suke berangan benda2 yg x leh jd kenyataan..huhu..
LAyannn...

Dah letih..

Semua manusia bergelar wanita..
Mesti pernah merasai ape yg aku rasa..
Boleh tak kalau kita hidup tanpa LOVE..??
LOVE tu kan banyak kategorinyer..
Nie kategori yg mane ek?

Menyintai seseorang yg lain jantina dan bukan muhrim..
Dah fhm kan..hehehe
Lain orang..lain kerenah yg kita dapat kan..
Tak same..

Yang aku nie entah la..
Letih sgt2 sebenarnyer..
Sampai sati tahap..
Aku nak jer hidup singler2 nie..
Lg tenang kot..
Tak payah susah nak jaga ati sane..ati sini..

Hidup pun lebih teratur..
Biar la segalanyer berlaku dgn sendirinyer..
Tak yah pk2 kan..yg penting KITA ENJOY!

Betul ke nak main nie???

Terasa menggigil..(sejuk)
Ape la sejuk sgt opis nie..
Hmm..aku bru balik dr meeting..
Bincang psl game show..hadiah..

Pastu de la bincang psl family day (Sektor aku)
klu ikutkan nak g holiday..
Tapi disebabkan dah akhir tahun nie..
Byk benda2 yg menjadi penghalang..
Wlau bagaimana pun,kteorg setuju nak lawan men bowling..
Hehehe..aku gelak sbb seumur hidup aku x pernah main..
Hahaha..

Tapi xpela..
Layan kan jer la..hehehe..
Bler lg nak mencube kan..kan..
Mingguu depan adalah minggu terakhir..
Kteorg dok 1 sektor..
Lepas nie sume dah berpecah..

Tak best sbnrnyer..
Sbb dah best dok satu sektor..
Suka duka bersama..
Tp realiti tetap realiti..
tetap kena terima gak kan..hehe


Pagi yang sunyi..

Morning sume..
Pagi nie mcm agak sunyi ckit la kat opis..
Entah nape entah..
Mungkin de yg amek cuti kot kan..
Pastu kursus ke ape ke..

Hye..untung la org de cuti lg..
Aku nyer cuti dah abis..(kena abiskan)
Sbb setahun aku nyer dpt 12 ari jer cuti..
So,kena cuti sebulan sekali..
Utk tahun depan dieorg topup 12 ari balik..
Cuti tahun nie,kena abiskan..=)

Xpe..yg penting tahun depan masih de lg..hehehe

Malam-malam nie..

Malam-malam nie,terasa sungguh segar..
Otak pun cepat jer dpt idea nak wat n3..
Mcm biase la rutin harian aku..
Balik keje..pas mandi,solat n makan..
Mengadap laptop..(itu dlu)
Skrg nie mengadap computer..(mahirkan lagi taip dgn laju)

Selalunyer klu on jer Pc or laptop..
Aku terus akan on9 fb..
Entah ape yg best nyer entah..
Hehehe..
Padahal mengadap jer benda tu..
Itu dlu ar..skrg nie bler da selalu sgt bukak fb nie..
Lame2 dah bosan la..

Same la cm myspace,Friendster,twiter..
Yg x membosan kan aku adalah blog..
Sbb blog nie blh berubah mengikut keadaan kte..
Pastu kita leh ubah ape2 yg kita suke..
hehehe..dah blog gak membantu aku drpd kesunyian..

Mcm skrg nie la..
Tgh bosan..sunyi..
Tak tahu nak buat ape..
Aku merepek lah kat blog nie..
Janji aku x sakitkan ati sape2..
Betul tak?

rezeki mak arini

Wah2..terasa kenyang btl makan arini..
sampai skg masih terasa kenyang nyer..
Hehehe..Arini mejoriti kwn2..
Dr sektor aku..
Konvoi..makan kat kedai mak aku..

hehehe..rezeki mak..
Arini leh tahan gak la rmai..
Nasib baik la kteorg smpai awal ckit..
Sbb kedai mak nie klu tengah ari..
X cukup kerusi meja..

Ingat lg x..Aku ckp psl game show?
Hehehe...td dah dapat idea dah..
Kteorg nak wat game BINGO..
Hehehe..by group..
Hehehe..kte tgk siapa yg menang..
Game show : 31/12/2010

Morning..

Morning sume..
Dah sarapan?
Pagi nie aku sarapan nasi lemak ngan buger mini..
Kenyang gak pagi nie..
Ko rang sume makan ape pagi nie?

Dlm kol9 nanti..
Aku de mesyuarat tok sektor baru..
Tok bincang SKT 2011..
Aku tak terlibat pun dlm SKT tu..
Tapi aku hadir sbg pembantu..
hehe..kena betulkan slaid..
klu2 de perubahan semasa perbincangan nanti..

Hmm..takut pun de nak masuk sektor baru nie..
Hehehe..relax2 la nieyla(sedapkan ati)
Sume akan jadi ok..=)

seribu kali cinta

"ko nie ape tahu?"
Komputer..komputer..komputer..
Aduh..tu la perkataan yg selalu aku dgr..
Bler aku cuti dok kat umah..
Hehehe..

Nak buat mcner mak..
Dah tu jer yg kawan manje de..
nak kuar mak marah..
Hehehe..

Ari sabtu lepas rutin aku klu ikutkan..
naik broga hill..tp jadi..
So,aku dok dlm bilik layan drama SERIBU KALI CINTA"
Aku suka gler tgk cter nie..
Best..sebab kelakar..

Tp tu la..sehari aku hanya dpt tgk 10 episod jer..
Skrg nie dah episod ke-21 arini..
Arap2 mia ngan nizam berjaya kahwin..
Heheheh..

Aku suka tgk cter tu sebab aku minat kat Intan ngan Kamal..
Bkn cter nie jer aku suka tgk lakonan kamal..
Dah banyak dah..lakonan nyer ok la..
banyak improvement..=)
Kelakar Kamal jadi lembut..hehehe

Lepak Jambatan

Fuh..letih dok mengejar wat n3..
hahahaha..ok2..xnak taip panjang2..
layan jer ek gambar..
ketika nie dlm kol10.30..

Hehehe..masih rmai lg lepak kat jambatan nie..
Best sbb time tu angin bertiup..
mcm tepi pantai..sejuk jer..hehehe..
Jom layannnn....




Jalan2 kat Dataran Putrajaya..

Ok..td aku cter psl aku makan KFC kan..
Itupun aku g makan KFC dlm kol9.00 malam..
Lepas tu,aku bawak mak ngan yg len2 g hirup udara segar..
Kat dataran masjid putrajaya..

Sebab name jer dok area sane..
tapi jarang gak smpai..
mlm tu gambar aku paling banyak..
wlaupun aku jd jurukamera mereka2 nie..
hehehe..

Jom tgk gambar2 aku...






Lepas jalan2 kat masjid..
kteorg lepak kat Jambatan Putrajaya depan PICC tu lak..hehehe
Next n3 yer..

Makan angin

Wah..korang yg bace blog aku nie..
Sori ar..arini aku byk gler post n3..
Hehehe..bkn ape,takut cter aku nie nanti simpan lame2..
Basi lak..xpun nanti x dan nak post..
hehehe..

Bkn ape,byk lg benda yg aku nak share..
Sume nie berlaku minggu lepas..
hehehe..aku nak sematkan segala2 nyer kat cnie..
At lease nanti,bler aku tua..
De gak cter aku anak,cucu cicit aku nak bace kan2..hehehe..
Alamak..jauhnyer aku pk..

Dah2..aku nak cter psl..
Aku ngan family last minit plan makan angin..
Hehehe...



Makan angin kat KFC..hehehe..
Lepas makan KFC..de lagi tempat yg aku g..
Jumpe kat N3 akan dtg k..

GPS oh GPS

Kenyang dah lunch tadi..
makan mane x kenyang..
Huhuhu..arini khamis lepas..
Aku amek cuti..
Sbb terlalu penat sgt balik dr teambuilding..
Igtkan nak rehat jer kat umah..

last2..kena gak keluar..
Sbb nak beli PC baru..
Laptop rosak..
Yg kelakarnyer..
Aku tak pernah pun g Low Yat tu sendiri..
Hahaha..Mr.E pun same..

Mule2 tu plan kte gune GPS jer la kan..
Tgh2 nak bukak GPS..
GPS lak xde line..hahaha..
Huru-hara gak ar..
Tapi alhamdulillah..
Akhirnyer jumpe gak..hehehe..

So,nie la hasilnyer..=)

Malam Berentap

Ari ke-2 teambuilding mmg mencabar..
Dari pagi hingga malam penuh ngan aktiviti..
Paling best bler malam persembahan..
Setiap kumpulan kena wat persembahan..

so,group aku wat dikir barat..
Hahaha..nmpk cm best jer kan..
Walaupun pada asal nyer..
Terdapat beberapa kesulitan n ketegangan..
dlm pemilihan lagu..
Tapi dlm mase 10 sebelum persembahan..
Segala step dpt di siapkan..(hebat kan)hahaha..

Yg x best nyer..
Group aku terpakse jd group yg pertama..
Yg wat persembahan..
nak x nak..terpakse la..
So far..puas ati la..
hehehe..


video
video
Layan la video nie..hehe

Syukur dah selesai

Alhamdulillah..baru sahaje selesai..
Ape die?Selesai tandatangani suratt perjanjian..
Surat perjanjian terima sambung kotrak selama 1tahun..
Lega rasa nyer bler sume dah selesai..

Skrg nie plak..
Blh la tido ngan tenang nyer..
Dan pk benda lain plak kan..
So,lepas nie..
Aku dah x dok sektor nie lagi(skrg ni)..

Sbb dah berpecah kpd 3 sektor..
X kisah la..janji keje aku tetap berjalan cm dlu..
Kat mane pun kita di tempatkan..
Kita sentiasa belajar benda yg baru k..

ENJOY!

15 minit lagi..

15 minit lagi tgh ari..
Buka2 jer blog arini..
Terasa jeles plak..(jeles cara baik)..
Org len nyer blog ari2 de n3..
Hehehe..

Aku?Hmm..niat tu mmg de nak ari2 wat n3..
Tp kengkangan masa tu..
hehehe..Lepas tu..
idea tak de nak tulis ape..

Ape2 je la aku nie kan..
Sbb tu ar..
Klu nak jadi penulis nie..
Bukan setiap mase dpt ilham taw..
hehe..(perasan penulis la plak)

Ala..pagi2 berangan mane la tahu..
jadi kenyataan..hahaha..
Tgk..melalut dah aku nie..
Xpe2..jalan je la gambar2 aku nie..
Kat Eagle Ranch..=)

(kat atas tu adalah keadaan bilik mandi..agak2 korang mcner nak mandi tu?)

(bersama sbahagian ahli kumpulan BURN)

(Nie lah bendera kebanggaanku spanjang program)
(Kenangan dipintu bilik penginapan sepanjang 3 ari)

(gambar nie sbnrnyer nak amek 2 org jer..tp jadi 7 org..hehehe)


(hadiri class pertama sblm berpisahan kpd kumpulan lain2)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign