Seindah Cerita: October 2010

Komen2 follower Blog Catatanku I


  1. (Dari blogjuniza.blogspot.com)Blog yg simple tak peningkan kepala dgn byk bling2..warna latarbelakang pun ok apapun semoga blog catatan terus mandapat kunjungan ramai..

  2. (tiefazatie.blogspot.com)blog sis dah cukup kemas dan teratur..smart2..hihi..cume pe kata widget yg cumil bwh shoutmix tue sis letak kat bawah sekali blog n tengah2..boleh je kan setting camtue..lagi cantik cmtue ifa rasa..(pnjg sgt komen so,ini jer dpt display)
  3. (eiralovechess.blogspot.com)blog sis dah cukupa cantik dan kemas tau. Hehehe...
  4. (izancute.blogspot.comblog) sis dah cukup sedap mata memandang.sgt simple dan cukup menarik

  5. (zaiikulim.blogspot.com)Mmg simple,cantek dan menarik.
  6. (ekinashikin.blogspot.com)anak itik anak ayam bertukar email, masing2 nk try crik kekasih, blog ni simple,nice dan cumil ownernya ialah miss sukasih.
  7. (salmiahehehe.blogspot.com)blog yang simple dan kemas.mungkin boleh pilih warna latar yang lebih menarik supaya pembaca yang singgah ada mood untuk lepak lama2.
  8. (aufidris.blogspot.com)Komen tentang blog: Blog yang simple dan kemas.
    Tak peningkan kelapa bila singgah..
  9. (duniakecilkuyanghijau.blogspot.com)pada saya blog Catatanku ini menarik dan kemas. relax mata memandang.
  10. (dihaz17-foryou.blogspot.com)Sangat kemas susun aturnya

Selamat pengantin baru~~


Xde ape pun nak ckp...
sebab dah cter dah...
hehehe...psl kawan kwen ari sabtu tu..
Nak post gambar die jer...hehehe..

~Kinah & Husni Selamat Pengantin baru~

~bakal Pengantin..hahahaha...

*tak nak mengalah..die pon nak gak...huhuhu

kadang-kadang~~

Bler sesuatu musibah atau perkara yang tak baik berlaku...
Biase ape akan kita lakukan?
Ape yang terlintas kat fikiran kita?

Jujur lah...kita mesti mengeluhkan...
Pastu pk yg negatif jer kan...
Tipu la klu kita tak fikir cmtu kan..

Tp klu masalh yg berlaku pada aku..
Mule2 sekali aku akan mengeluh(hehehe)...
Ini jujur taw...mula segala yg negetif timbul..
Dalam kepala otak nie...berlumba2 nak kuar...
hehehe..

Lepas kita dah buat sesuatu keputusan dlm keadaan tak waras...
Mula lah kita fikir balik baik buruk benda tu..kan?kan?
Selalu la cmtu...Entah ble nak berubah fikir positif entah...
hehehe..
*berubah la aku sebelum aku di ubah kan...hehehe

Susah ati~~

Susah ati la skrg nie...
Mr.E demam..
Nampak yer teruk kali nie die demam..
Selagi die tak sms keadaan die mcner..
Selagi itu la susah ati sgt..
*cepat sembuh

1st GA dr NUSHA

Thanks ekin sbb tag yer...
Sbnrnyer kebetula tgk chat box...
hehehe...
Nasib baik sempat lagi join..
K la..nie 1st GA dr adik Nusha..
Sebelum tu happy birthday yer..

Klu nak join GA nie gak KLIK SINI
Tag kat

Kisah di ari sabtu~~

Ari sabtu g kenduri kahwen member..
Kat area2 tempat tinggal aku gak lah..
Tapi xsempat nak amek gambar..
Sebab 1 rmai sgt sedara mara kat umah die tu..
Ruang pelamin x berapa nak besar..

Lepas tu die sanding lambat sgt..
hehehe...lepas aku makan..
lepak jap ngan kawan2..
dalam 1 jam gak ar...
lepas tu baru balik...
Gambar2 pengantin de kat member aku..
Nanti de mase nanti aku post kat cnie..

Kebetulan jumpe member sekolah lame,
Die pun nak kawen gak dlm bulan 2 thn depan..
Nampak nyer kena kumpul wet nie...
Nak beli hadiah lagi..hahahah..

*tunggu turn aku plak yer nanti

sms malam tadi~~

Mlm td sempat sms ngan kak Melur(my sis second mon)..
Kak melur nak kena keje kat BAtu PAhat selama 9 bulan..
Berjauhan la die ngan family n buah ati die..hehehe..

Aku sms sampai tetido..
Sambil2 tu taye gak la die nak tunang bler?
Sbb ayah kate kak melur nak tunang ble balik dr Johor nanti..
Hehehe~~

Sbb sebelum nie pun,kak melur soh aku ikut turn..
Hehehe...sbb aku nak tunang bulan 12 2011..
Hehehe...die plak sebelum bulan 12 2011...Insya'allah...

heheh...die takut adik die nie kawen dlu dr die...hehehe..
Tahu pun takut...itu la...org soh kawen cpt xmo..
hahahaha..

Nie kak melur ngan amirah(anak buah)

Pagi-pagi dah kompius~~

Semakin kompius di buat nyer...
Pagi2 dah de benda yang mengkompiuskan otak..
Pasal ape lg..
Pasal kontrak aritu la..

De yang kate PKS(pekerja khidmat singkat)..
De kate CFS (Contract For Service)..
huhuhu...
Tak apela...selagi tak ade memo yang di keluarkan..
Selagi itu la...kena bersabar..=)
*Sabar dan teruskan mencari peluang lain

Terharu sangat..tq follower..

Masa mule2 nak menulis blog..(berjinak2)
Niat di ati tok diri sendiri jer...
Tak tahu pun de orang nak komen2 nie...
Banyak sangat pengalaman yg aku dpt sejak2 menulis nie...

**Pahit**
Adalah hamba Allah,yg komen2 mencarut2...
Menfitnah..menyata..dan mcm2...
Semoga Allah jer yang dapat membalasnyer...
Aku dah x kisah dah org nak kate ape...
Sebab ini BLOG AKU!AKU PUNYA SUKA LAH NAK TULIS APE!
**Manis**
Dulu,xde orang pun singgah kat blog nie..
(counter pelawat pun 0 jer)
hehehe
Skrg syukur Alhamdulillah...
Setiap ari ade jer org yg singgah..(time kasih yer)

P/s:mohon maaf kepada sesiapa yg tak suke bace blog nie...
kalau tak suke jgn dtg lg sbb tiada paksaan pun..
kepada yang suke atau yg selalu singgah cnie...
time kasih byk2...
aku akan ke blog anda plak...
jgn lupe tinggalkan jejak anda yer..=)

Penantian 1tahun 6bulan..

Hmm...arini kan belanjawan 2011 kan...
Aku tak sangka btl...
Kontrak aku akan di sambung setahun lagi..
Ya Allah..bersyukur sgt...
Aku masih de mase nak carik peluang keje len...
Aku tak tahu la nak kate ape skrg nie...
Sebab gembira sgt..
Tak sangka..Sebab ikut perjanjian...
Kontrak aku akan tamat 2 bulan je lagi...
Syyuuukuurrr...Alhamdulillah...amin...
*Tq DS Najib....klu blh bajet 2012...serap la terussss...

Tak Puas Nak Bermesra~~

Tak puas nak bermesra?(tajuk len mcm plak)
Ha...jgn pk len taw...
Nie nak cter psl mlm td...
Br pd berita tentang peninggalan kawan baru aku..
Kalau tak silap..
Aku kenal rapat (ckit2 jer)..
Mase masing2 de blog nie..
Sbb aku nie peminat blog die..
Smlm die bgtaw yang die kena kuar dari tempat keje skrg nie..
Sama tempat ngan aku keje skrg..
Bkn kena halau yer kawan2..
Die dpt keje kat tempat baru..

Dibah...oh...Dibah...
Tabah lah menghadapi segala2 dugaan..
Selepas bergelar isteri yer...
Ala...die dpt tempat baru pun x jauh...
Area putrajaya jugak...(suspen jer)
Igt jauh mane la tadi..
All The best Dibah..(Cerita Cinta Impian Ku)
*Aku pun akan menyusul pada bulan Disember nanti..(sedih)

Stress bercampur ilmu~~

Ape yang stress + ilmu nie cik oi....
Hehehe...
Arini sesi pembelajaran Flash n Photoshop..
dah tamat..
Esok adalah final exam...
de 2 projek kena buat..
Arap2 leh wat la..
Xleh wat pon...
aku goreng jer la...
lantak la jadi ape...
nasi goreng ke mee goreng ke...
Janji buat...huhuhu
*doakan nieyla yer kawan2~~

Pengumuman:Sila Semak Penyertaan anda!

Pagi2 nie nak bagi ckit pengumuman...

Kepada semua yang join GA blog ini..
Sila semak penyertaan anda di bawah..
Sekiranya pemyertaan anda,saya tidak senaraikan..
Sila beritahu untuk saya update..

Kepada yang belum join..
Boleh klik diSINI..

Ok itu jer penyertaan yang setakat nie berada dalam kotak GA..

Kelakar betul la...

Kelakar giler...
Tadi nak gi kursus kat aras 2...
Dah siap2..pakai kot,amek air sume...
Dah sampai kat lif dah pun...
Nak masuk dah dlm lif tu...
Tetibe...
Baru perasan yang aku pakai selipar...hahahaha...
Sengal betul pagi2 nie..(tersenyum sorang2)
*nie dah kali 2x jadi mcm nie

Pagi-pagi lagi...

Pagi2 lagi de org bertanya kan soalan nie kat aku..
Ada dengar tak orang mengumpat psl die?
Dalam hidup seharian, kita takkan lari dari terlibat dari aktiviti mulut ini..
Mengumpat bukan sahaja sinonim dikalangan perempuan.. dikalangan lelaki pun apa kurangnya?
Maaf kaum lelaki, inilah kebenaran.

Tapi cuba kita renungkan bersama.. Kalau kita mampu elakkan diri dari mengumpat, tapi mendengar umpatan orang pula lebih kurang sama dosa dengan mengumpat...
Makna mengumpat tu seperti umumnya yang kita tahu.. bila kita mengata tentang sesuatu yang buruk .. dibelakang hamba Allah tu.

Kadang-kadang kita tak nak terlibat dalam aktiviti senaman mulut kurang sihat ni, tapi cerita.. orang kata kalau tak mengumpat ni macam masakan tiada rasa..macam garam dan gula pula.. tapi kita sedar tak, perencah ni memang mahal dan terlaris sebab nak mengumpat ni dosa besar.

Dalam Islam,mengumpat ni seperti makan daging saudara seislam sendiri. MasyaAllah, sampai begitu sekali perumpamaan aktiviti senaman mulut ni!
Walaubagaimanapun pun, kita adalah hambaNya yang lemah. Itulah pentingnya kita saling ingat mengingatkan, bukan nak buruk-memburukkan .
*ingatkan untuk diri sendiri jugak...

nape la ngan line nie~~

Tension gler...
Aritu pakai jenama M..
Bermasalah..
Dah tukar gune jenama C..
Pun same gak...
Ish..xfaham la..
Duit abis bayar benda alah tu jer...
Blh gune..tp Ya Allah..
Siput jalan pun lagi cepat taw..
Len sakit jiwa menunggu...

Ape yang u all nampak..

Semalam first day kursus..
So,try la wat something yg leh mengingatkan..
Ape yg cikgu ajar smlm..
Heheh..ok x?



Lari sekejap...

Lari ke mane nie...
hehehehe...actually,skrg nie tgh de kursus..
Kursus photoshop...
Sambil2 jer lari jap ke cnie....
nak bace entry kawan2..
Kursus nie 5 ari sampai ari Jumaat...
Lat day dieorg nak kasi wat projek plak..
huhuhu...
Pasnie,kawen edit gambar sendiri la...
hehehe...jimat tu...
*Biase gune CS3 arini try gune CS4..

kesian die~~~

Bg yg slalu ikut perkembangan blog aku nie...
Mungkin tahu la...siapa yg aku maksud kan..
hehehe...Smlm aku g tgk wyg kat Alamanda...
MAGIKA

Kawan aku nie dah tgk dah cter nie dlu..
Hahaha...smlm die tpakse gak teman aku..
Yg best yer...aku tgk die layannnn jer cter tu...
(mcm org first time tgk)

Cter tu not bad la..
Tak boring...sedih de ar ckit..
de org ckp x best..
lain org...lain citarasa kan..
Mcm aku lbh suke cter ringan cmtu..
Relax jer..
Lps tgk wyg g shopping barang umah ckit..
lepas tu g makan kat SR..

nie dier ayune

Tiiidddaaakkk....

Ee...geram nyer pagi2 nie...
Geram bkn psl ape...
Geram sgt kat jam nie...(tp salah aku)
Malam td layan Persandingan Kayangan..
Lps tu saje edit gambar..
Dalam kol11 tu...
Mate da ngantok..
Seperti biase..
Sblm tutup mate kunci jam dlu..
Tau x..sedar2 je..
Mak ketuk pintu ckp dah kol7..
Mule igt mak saje jer..
Sekali tgk jam..mak ai..
15 minit lg kol7..
Macam ribut...
Dah siap2...pelik plak...nape la jam x bunyi..
Uper2 nyer...aku bukan set a.m...aku pegi set p.m..
Mendapatttttttt!
*itu la,time set jam bukak mate...bukan tutup mate..

Plan arini~~

Jam menunjuk kan kol6.30 pgi..
Bangun n solat..
Lepas tu aku dah x taw nak buat ape..
Aku layan la fb..itu pun..xtaw nak buat ape..
Last aku men game..hehehe...

Sambil email ngan best friends aku..
Tetibe terlintas plak nak tgk magika...
Hahaha...cian kat kawan sorg nie...
die dah tgk...tp die kena tgk 2x..
Thanks yune..hehehe..=)

Aku dah booking tiket...
cter tu kol1...
tgk kat alamanda jer..
Sebab ayune nak kena balik shah alam...
de keje kate die...

So,dlm kol11 lbh gerak ar g...
Itu pun klu cepat...sbb dah 3x nak tgk..
Tiket asyik sold out jer..
Harap2 dpt la tgk arini...

*tx yune...or apek...or nurul...or farah..or ain..

Besday Mak..

Actually,besday mak jatuh pd 5 Oktober lepas...
So,waktu tu...anak-anak sume keje...
So,majlis tu wat arini...
Kebetulan sambut cucu yang baru lahir skali...

Tapi tak sempat nak ambik gambar...
Sebab terlalu bz sgt arini...(leh turun 2 kg nie)hehehe..
Jadi,tak dapat la nak tunjuk kemeriahan majlis tu..

Kesempatan yang ade..
Mak de wat makanan tok di agihkan..
kepada 30 orang yang dekat2 umah..
"Semoga rezeki mak lebih murah kelak"
Menu arini..
Daging masak rendang
Sayur Campur
Ayam rempah
Kerang masak sambal
Sedapppp....
Ucapan tok mak..
"Happy Birthday mak,semoga mak di murahkan rezeki..
Dipanjang umor...Terima kasih atas kasih syg mak selama 22 tahun..
Membesar kan anakmu ini(mmg dah besar dah)
dan mak bersabar la yer..(soh aku kwen cpt)
I lOve U makkk....

Gaji oh gaji

Name pun pekerja kontrak kan..
So,gaji pun setaraf la...
Bukan setaraf ape pun...
Gaji lambat tu biase la kan...
Nak buat mcner kan..
Tapi jgn la sgt...cian kat mereka2 yg nak gune wet kan...
Hehehe...arini email aku penuh ngan email psl gaji...
Huhuhu...sabar2 la yeh kawan2 ku yg gaji nyer masih tak masuk lg tu...
Insya'allah de la tu nant..ok...tungguuu....



*klu cpt kuar,cpt abis..klu lmbt kuar,lambat abis..heheheh

nfahk's GIVEAWAY

Ekin thanks again..
Rajin sungguh tag...
Orang da tag nie...
Wajib amek...
hehehe...
Ok...kali nie GA dari nfahk's ..
So,nak Tag sape ekk??
Hanim
mamaZakwan
So,nak join klik SINI
Tarikh Tutup :17 Oktober 2010
*gud luck tok diri sndr n kwn2

Terasa mcm kat kutub~~

Ya Allah...aku x taw la ape kena ngan tempat koje aku nie...
kalau ikut map..aku nie kat malaysia jer...
Tapi rasa macam berada kat kutub Utara nuh sane...
Sampai kan nak taip pun...
Rase kebas jari2 nie...Sebab sejuk sgt..
Gler sungguh...
Tahu la x dpt nak ke kutub utara tu..
Tapi jangan ar wat kat opis nie...
Mengigil aku di buat nyer...
Sejuk...sejuk...

hantar dengan penuh harapan..

kadang-kadang nak update blog...
Banyak yg nak kena pk..
Itu yg kadang2 tu...lobang2 blog aku nie..
Minggu nie susah ckit nak update..
Sebab banyak keje kat opis..

Hari nie aku anta borang keje lg...
Kali nie kat majlis perbandaran plak..
Arap2 kali nie sangkut la....Amin..=)

Kes hilang duit lagi...

Ish3...x faham la manusia nie...
nape la nak je amek kesempatan atas kesusahan org lain...
Duit?bukan susah nak carik...
Nak duit tu kerja la kan...
Jangan la curi2 duit org...

Eee...x taw ke org len susah ke ape..
Jangan tahu nampak org tu senang jer..
Nak curi duit org lain...
Kesian la ckit kat org lain..
Yang kerja keras carik rezeki..
Lepas tu org curik..
eee...x faham btl aku!(sebab aku pernah kena aku ckp)

Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen

Thanks kat ekin sbb tag nieyla k..
Ok nie die Lucky Draw By Naufal N Nureen..
Jom join ramai2...=)
Klik SINI
Tarikh Tutup: 25 Oktober 2010
Nieyla nak tag sape ek??

Ummi Aisyah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign